Mano Gargždai



Už viešąjį miesto tualetą mokėti nebereikės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Agotos Rimkuvienės nuotr. Agotos Rimkuvienės nuotr.

Lapkričio 30 d. vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo keltas klausimas dėl galimybės turgaus prekeiviams nemokamai naudotis viešuoju tualetu Gargžduose. Po diskusijų Taryba vienbalsiai pritarė kiek kitokiam siūlymui – pripažinti P. Cvirkos gatvėje esantį viešąjį tualetą nemokamu. Naujovė įsigalios nuo 2018 m. sausio 1 d.

 

Dar vasarą Tarybos narė Biruta Alšauskienė išsakė turgaus prekiautojų nepasitenkinimą, kad jiems, norint keletą kartų per dieną pasinaudoti tualetu kaskart tenka už tai mokėti. Kavinėje „Klevas“ – 0,30 Eur., Gargždų seniūnijos administruojame viešajame tualete – 0,14 Eur. UAB „Gargždų turgus“ valdybai neradus galimybės pastatyti stacionaraus ar kilnojamojo tualeto turgaus teritorijoje, nes per maži atstumai nuo prekybos vietų, šis klausimas atiduotas spręsti Tarybai.

 

Viešasis Gargždų miesto tualetas. A. Rimkuvienės nuotr.

 

„Tualetas yra Savivaldybės nuosavybė, Taryba yra nustačiusi paslaugų kainą. Jei priims, kad tualetas bus nemokamas visiems, tai būtų sveikintina“, – posėdyje sakė UAB „Gargždų turgus“ valdybos narys Audrius Kampas.

Tarybos narys Algirdas Liaudanskis suabejojo turgaus valdybos efektyvumu: „Turgaus valdyboje yra du Savivaldybės atstovai: A. Kampas, seniūnas S. Bakšinskis. Ir šie žmonės nesugebėjo klausimo išspręsti valdyboje, atnešė jį Tarybai. Reiškia juos reikia keisti, deleguokime kitus žmones, kurie sugebėtų išspręsti tokius dalykus. Ar čia Tarybos prioritetas spręsti tokius klausimus?“

Meras aiškino, kad „mokestį patvirtino Taryba, todėl tik ji gali jį ir panaikinti.“

A. Liaudanskiui antrino ir kitas Tarybos narys Jonas Dromantas: „Teikti Tarybai klausimą, ar žmonės gali eiti į tualetą ar ne, yra neteisinga. Nereikėjo kelti tokio klausimo, bet jo neišspręsti negalime, nes yra konfliktas. Padarykime tą tualetą nemokamu ir baikime diskusijas.“

Per 2017 metus iš šio viešojo tualeto rinkliavos į Savivaldybės biudžetą buvo surinkta apie 1 tūkst. eurų. Aiškinamajame rašte nurodoma, kad surenkamos lėšos nepadengia išlaidų.

 

Viešojo Gargždų miesto tualeto darbo laikas. A. Rimkuvienės nuotr.

 

„Yra konfliktas dėl tualeto mokesčio turgaus prekeiviams. Jo atsisakius, atsiras konfliktas, kas turi mokėti, kas ne. Siūlau numatyti konkrečias lėšas 2018 m. biudžete sąnaudų kompensavimui“, – visiems vienodas sąlygas suteikti ragino J. Dromantas.

Tarybos narys Vaclovas Macijauskas siūlė atskirti turgaus prekeivių problemas ir viešojo tualeto klausimą: „Jei bus klausimas dėl nemokamo viešojo tualeto, tai aš būsiu už, bet jei turgaus prekeiviai nori nemokamo tualeto tik sau, tuo turėtų rūpintis turgaus valdyba.“

Po diskusijų taryba vienbalsiai nusprendė atsisakyti mokesčio už naudojimąsi viešuoju tualetu ne tik turgaus prekeiviams, bet visiems gyventojams. Mokestis bus panaikintas nuo 2018 metų sausio 1 d.

Tiesa, šis viešasis miesto tualetas valdžios dėmesio nesulaukė jau du dešimtmečius: neremontuoti nei patys tualetai, nei administracinė patalpa. Apie tai portalo mano-gargzdai.lt žurnalistams prasitarė ten daugelį metų dirbanti moteris.

 

Viešasis Gargždų miesto tualetas remonto nesulaukė du dešimtmečius. A. Rimkuvienės nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 300 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,