Mano Gargždai



Gargždiškiai išbandė jėgas šachmatų varžybose „Meškiukas Rudnosiukas“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Geriausiai iš gargždiškių pasirodęs Kernius Balčiūnas. Z. Bitino nuotr. Geriausiai iš gargždiškių pasirodęs Kernius Balčiūnas. Z. Bitino nuotr.

Gruodžio 2 dieną Šiaulių sporto arenoje vyko tarptautinis vaikų iki 12 metų šachmatų turnyras „Meškiukas Rudnosiukas“. Į jį susirinko apie pustrečio šimto jaunųjų šachmatininkų iš įvairių Lietuvos kampelių, taip pat iš kaimyninės Latvijos. Buvo varžomasi skirtinguose septyniuose turnyruose.

 

Tarp 44 pačių didžiausių (2005–2006 metų gimimo) berniukų (B12 grupėje) kovojo 3 Gargždų sporto mokyklos auklėtiniai – Žygimantas Staponas, Nedas Kymantas ir Dominykas Lavrentjevas. Jeigu Dominykui tai buvo kaip turnyrinė apžvalga (pirmąkart atvyko į respublikines varžybas), tai Žygimantas su Nedu buvo vertinami kaip ganėtinai patyrę kovotojai. Galiausiai, Dominykas su 1 tašku iš 6 galimų liko 40 vietoje. Nedas – 18 vietoje (3 taškai), o Žygimantas – 11 vietoje (4 taškai).

Kadangi prizinių vietų buvo dešimt, o Žygimantas su dešimtą vietą užėmusiu Armandu Alijevu iš Tauragės surinko vienodai taškų bei pasiekė visus vienodus papildomus rodiklius, teisėjų kolegijai reikėjo pasukti galvą kaip išaiškinti tą dešimtą vietą. Galutinai pritaikė turimo tarptautinio reitingo pranašumą (Ž. Stapono buvo truputėlį žemesnis). Dar kas nudžiugino šioje grupėje – Nedas Kymantas jau antrame rate nukovė daugkartinį Lietuvos pirmenybių prizininką Dovydą Viliamą, tuo ženkliai pasikeldamas savo reitingą (+17,4).

Tarp 69 dešimtmečių berniukų (B10 grupė) Gargždų sporto mokyklai atstovavo net 8 jos ugdytiniai. Čia vėl buvo visokių mūsiškių – nuo patyrusių iki kiek silpnesnių. Į geriausiųjų dešimtuką pavyko pakliūti tik „Meškiuko Rudnosiuko“ varžybų veteranui Kerniui Balčiūnui (į analogiškas varžybas jis vyko jau septintus metus iš eilės, nors jam dar tik 10 metų). Kernius iki paskutinio turo pretendavo į pačią aukščiausią vietą, prieš paskutinį turą turėjo 4,5 taško iš 5 galimų ir prie pirmos lentos susitiko su ryškiu grupės reitingo lyderiu šiauliečiu Motiejumi Dudniku. Deja, pralaimėjo ir užėmė aštuntą vietą.

Paskutiniame ture prie pirmų lentų kovojo ir Domas Andrijauskas bei Paulius Rusteika (abu turėjo po 4 taškus iš 5 galimų). Po atkaklių kovų ir jie pralaimėjo, tad teko tenkintis atitinkamai – Domui 12-ąja, o Pauliui – 15-ąja vietomis. Nelabai pasisekė dar vienam mūsų geram kovotojui – Arvydui Žiūrai. Per pirmus 4 turus burtai jam „išmetė“ žaisti net su trimis saviškiais, iš kurių du buvo prie lyderių. Tad Arvydas su 2,5 taško liko 45-oje vietoje. Jį aplenkė kiti du mūsiškiai – Edvinas Andriušis ir Dovydas Spevak (abu surinko po 3 taškus, turėjo vienodus kitus rodiklius bei pasidalijo 38–39 vietas). Turnyrinės lentelės apačioje atsidūrė Benas Čėsna bei Povilas Mendelis. Jie surinko po 1,5 taško ir buvo atitinkamai 63-ioje ir 64-oje vietose.

M10 grupėje tarp 30 mergaičių kovojo mūsų ugdytinė Jogailė Paliulytė. Patirties stoka neleido Jogailei išsiveržti į viršutinę turnyrinės lentelės dalį. Tačiau ji kovojo gerai, surinko 3 taškus ir liko 18-toje vietoje.

Tarp 59 aštuonmečių berniukų (B08 grupė) turėjome vieną mūsiškį – Žygimantą Valdą Daugėlą. Žygimantui tai buvo pačios pirmosios oficialios varžybos. Džiugu, kad su iššūkiais jis susitvarkė, bemaž visose partijose kovojo iki paskutinės akimirkos, neleido varžovams lengvai pasiekti pergalių. Galutinai iškovota 41 vieta (2 taškai iš 6 galimų).

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 328 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,