Mano Gargždai



Pagerbti tautinio paveldo puoselėtojai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Z. Paulikienė. Asociatyvi S. Vaičienės nuotr. Z. Paulikienė. Asociatyvi S. Vaičienės nuotr.

Pirmadienį Vilniuje „Vaidilos“ teatre buvo surengtas tautinio paveldo atgaivinimo dešimtmečio paminėjimas. Iškilmingame renginyje dalyvavusi kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson padėkos raštus įteikė tradicinių amatų meistrams.

 

„Tauta yra tiek stipri, kiek ji žino savo šaknis ir savo istoriją. Būtent todėl tautinio paveldo puoselėjimas ir išsaugojimas yra toks svarbus. Tradiciniai amatų meistrai, kuriuos šiandien pagerbėme yra stiprus mūsų tautos pagrindas, nuo kurio atsispiriame kurdami savo ateitį“, – kalbėjo kultūros ministrė.

Padėkos raštai buvo įteikti – audėjoms Zitai Paulikienei už medžiagos tautiniams kostiumams audimą, audimo tradicijos tęsimą ir perdavimą bei Irenai Onai Vilienei už aukštaitiškų juostų tradicijos saugojimą ir perdavimą jaunajai kartai, kalviui Evaldui Kapčiui už senojo kalvystės amato puoselėjimą ir pristatymą kultūros renginiuose, tradicinių amatų meistrams – Laimutei Fedosejevai už kūrybišką tradicinio karpymo ir raižymo tradicijų puoselėjimą, sklaidą, aktyvų dalyvavimą tradicinės kultūros renginiuose, Klemensui Lovčikui už kryždirbystės ir žaislininkystės tradicijų puoselėjimą Žemaitijoje ir Klaidui Navickui už senojo karpymo, medžio raižymo tradicijos kūrybingą tęsimą ir perdavimą.

Padėkos raštu už Žemaitijos regiono tapatybės, tradicinių amatų puoselėjimą ir kūrybišką pristatymą visuomenei apdovanota ir Žemaitijos nacionalinio parko Gamtos ir kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotoja Aldona Kuprelytė.

Prieš dešimtmetį priėmus Tautinio paveldo produktų įstatymą, buvo pradėtas tautinio paveldo produktų sertifikavimo procesas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 197 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,