Mano Gargždai



Gripas išretino nuolatinių kraujo donorų gretas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Dėl pastarosiomis savaitėmis siaučiančios gripo epidemijos visoje Lietuvoje, dėl ūmių peršalimo ir kvėpavimo ligų paūmėjimo metu netenkame daugelio nuolatinių donorų pagalbos.

 

Lietuvos ligoninėse jaučiamas labai ryškus kraujo stygius – reikalingas bet kurios grupės kraujas, o ypač 0 (I) Rh + Kell - ir A (II) Rh + Kell - .

Labai prašome kiekvieno sveiko žmogaus pagalbos – aukoti, dovanoti, dalintis, padėti, išgelbėti...

Labai tikimės Jūsų supratimo, geranoriškumo, jautraus bendradarbiavimo palaikant neatlygintinos donorystės idėją, plėtojant bendrystės tarp žmonių, atsakomybės jausmą.

Nacionalinis kraujo centras kviečia būti pilietiškais ir ragina nelaukti – dovanoti kraujo dabar!

Primename, kad donuoti leidžiama tik sveikiems (gerai besijaučiantiems, nesloguojantiems) piliečiams (kraujo surinkimo punkte gydytojai juos patikrins), kurių hemoglobinas kraujyje atitinka tam tikrus rodiklius (taip pat bus patikrinti kraujo surinkimo punkte prieš planuojamą donaciją), sveriantys daugiau nei 50 kg (bus sveriami) ir nuo 18 iki 65 metų amžiaus. Taip pat draudžiama duoti kraujo po įvairių intervencinių grožio procedūrų (tatuiruočių, permanentinio makiažo, auskarų vėrimo ir pan.), moterims – mėnesinių metu ir būsimoms ir maitinančioms mamoms.

Daugiau informacijos www.kraujodonoryste.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 629 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,