Mano Gargždai



Gargždų šachmatininkai meistriškumą demonstravo Lietuvos pirmenybėse (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Varžybų akimirka. Zigmo Bitino nuotr. Varžybų akimirka. Zigmo Bitino nuotr.

Vasario 1621 dienomis Vilniuje, „Karolinos“ viešbučio konferencijų salėje, vyko BM10BM18 klasikinių šachmatų Lietuvos pirmenybės. Jose dalyvavo net trylika Gargždų sporto mokyklos ugdytinių.

 

Savo jėgas varžybose išbandė Domas Andrijauskas, Paulius Rusteika, Danielius Antužis, Arvydas Žiūra (visi B10), Nedas Kymantas, Kernius Balčiūnas, Dovydas Spevak (visi B12), Žygimantas Staponas (B14), Domantas Antužis (B16), Danielius Raudys, Mantas Kerpė, Rokas Liutvinas (visi B18) ir Jorė Balčiūnaitė (M14).

Pats gausiausias turnyras buvo B10. Čia iš visos Lietuvos susirinko 56 dalyviai. Konkurencija – didžiulė. Tad gargždiškiams teko gerai paplušėti siekiant aukštesnių vietų. Gerai kovojo visi, tačiau geriausiai pasirodė Danielius Antužis, surinkęs 5 taškus iš 9 galimų ir iškovojęs galutinę dvidešimt pirmą vietą.

Neblogai sekėsi ir ilgai koja kojon su juo žengė ir Domas Andrijauskas. Tačiau varžybų finiše patirti du pralaimėjimai neleido D. Andrijauskui išsilaikyti pirmajame dešimtuke ir jis liko tik 24-tas. D. Andrijausko sąskaitoje – 4,5 taško. Šioje grupėje kovoję Arvydas Žiūra (4,5 taško) ir Paulius Rusteika (4 taškai) liko 29-toje ir 34-toje vietose.

B12 grupėje dalyvavo trys Gargždų atstovai – Kernius Balčiūnas, Dovydas Spevak ir Nedas Kymantas. Gargždiškiams sekėsi permainingai – jie sužaidė ir geresnių, ir blogesnių partijų. Galutinėje įskaitoje N. Kymantas pelnęs 4 taškus iš 9 galimų tarp 50 dalyvių buvo 31-toje vietoje, K. Balčiūnas su 3,5 taško – 39-toje vietoje, o D. Spevak, surinkęs tiek pat taškų, tačiau turėjęs blogesnį koeficientą, užėmė 40-tą vietą.

B14 grupėje tarp 27 dalyvių kovojo Žygimantas Staponas. Jis surinko 3,5 taško iš 8 galimų ir liko 23-čioje vietoje.

Nelengva buvo kovoti Domantui Antužiui su labiau patyrusiais Lietuvos šachmatininkais B16 amžiaus grupėje. Tarp 24 dalyvių, čia net 22 turėjo tarptautinius FIDE reitingus. Tad ir surinkti du taškai jam buvo didelis pasiekimas. Galutinėje įskaitoje D. Antužis neliko paskutinis (23 vieta).

Tarp B18 žaidė trys Gargždų sporto mokyklos auklėtiniai – Danielius Raudys, Rokas Liutvinas ir Mantas Kerpė. Čia iš viso kovojo 15 šachmatininkų ir žaidė jie 7 ratus. Gargždiškių reitingai šioje grupėje buvo vieni iš paskutiniųjų, tad prognozuoti aukštas vietas jiems buvo nelogiška. Nepaisant to, vaikinai privertė varžovus prie lentos gerai paplušėti. Galutinėje įskaitoje D. Raudys surinko 3,5 taško (10 vieta), M. Kerpė – 3 taškus (11 vieta), R. Liutvinas pelnė taip pat 3 taškus (13 vieta).

Tarp vaikinų gausioje gargždiškių delegacijoje buvo ir viena mergina. M14 grupėje kovojo Jorė Balčiūnaitė. Dvylikos dalyvių sąraše J. Balčiūnaitė liko vienuoliktoje vietoje (1 taškas iš 7 galimų).

Dėkojame Domo, Danieliaus, Domanto, Pauliaus ir Arvydo tėveliams, išvykoje lydėjusiems vaikus ir padėjusiems spręsti visus kylančius klausimus.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 252 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,