Mano Gargždai



Dovilų mokykloje šimtmečiui pažymėti skirti įvairūs renginiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
R. Repšienės nuotr. R. Repšienės nuotr.

Vasario 16-osios minėjimas bei renginiai jau prieš gerą savaitę nuaidėjo per visą Lietuvą. Bet šimtmetis tuo juk nesibaigė. Tokią šventę galima švęsti ir apie ją šnekėti visus metus.

 

Dovilų mokyklos, darželio, Etninės kultūros centro atstovai šimtmečio renginius intensyviai planuoti pradėjo nuo lapkričio mėnesio. Buvo aptartos galimos veiklos, renginiai. O darbai prasidėjo po Naujųjų metų. Mokyklos langus papuošėme trispalvėmis saulėmis.

Beveik du mėnesius klasėse vyko įvairios veiklos, projektai, skirti atkurtos Lietuvos šimtmečiui paminėti. Pradinukai su savo mokytojomis pasisiūlė padaryti po šimtą darbelių Lietuvai (trispalvius drugelius, malūnėlius, keptų spalvotų širdelių ir pan.). Vyresnių klasių mokiniai iš grožinės literatūros tekstų rinko ir užrašė po šimtą sakinių apie Lietuvą. Bendradarbiaudami su Dovilų etninės kultūros centru parengė ne tik fotografijų parodėlę, bet ir visą filmuotos medžiagos ciklą apie istorinį bei dabartinį Dovilų miestelį ir jo apylinkes.

Nuo vasario pradžios visa mokyklos bendruomenė, mokoma Dovilų etninės kultūros centro etnologės, audė bendrą „Šimto juostų taką“, kurio ilgis Vasario 16-ąją buvo apie 16 m.

Atkurtos Lietuvos šimtmečio renginiai Doviluose prasidėjo vasario 15 d. šventiniu minėjimu mokykloje. Mokyklos direktorius A. Grimalis visus pasveikinimo su artėjančia Vasario 16-ąja, o jaunajai kartai palinkėjo aktyviai kurti savo ateities valstybę. Mūsų mokykloje visus atkurtos Lietuvos šimtmečiui skirtus projektus, veiklas, darbus, darbelius, renginius vainikavo jau Vasario 16-osios tradicija tapęs konkursas „Protų mūšis“, kuris sukvietė ne tik mokinius, mokytojus ir tėvus, bet ir Dovilų etninės kultūros centro darbuotojus.

Pasibaigus renginiams vaikai džiaugėsi praturtėję žiniomis apie savo gimtąjį kraštą ir tėvynę, jautėsi pakylėti ir svarbūs. Trys spalvos ir vienas žodis sutelkė bendruomenes, lietuvius, kur jie bebūtų, tautą. Esame šimtmečio dalyviai, savo valstybės kūrėjai.

 

Renginio akimirkos – R. Repšienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 417 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,