Mano Gargždai



Gargždų kino teatre bus ir muziejus

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Rekonstruojamas ,,Minijos" kino teatro pastatas. klaipedos-r.lt nuotr. Rekonstruojamas ,,Minijos" kino teatro pastatas. klaipedos-r.lt nuotr.

Gargždų kino teatras „Minija“ nušvito naujomis spalvomis - baigiamas atnaujinti pastato fasadas. Prieš pusę amžiaus pastatyto kino teatro remonto darbai, kurie kainuos apie 2,7 mln. litų, turėtų būti užbaigti šių metų liepą. Paskutinį kartą pastatas buvo remontuotas prieš beveik 20 metų.

Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė informavo, jog kino teatro pastato rekonstrukcijai teko 760 tūkst. litų Europos Sąjungos paramos lėšų, dar 1,95 mln. Lt skirta iš savivaldybės biudžeto.

Už šiuos pinigus numatyta sutvarkyti elektros instaliaciją, atlikti šildymo ir apšvietimo sistemų rekonstrukciją bei įrengti vėdinimo sistemą. Planuojamas vidaus patalpų remontas, bus įsigyjama nauja kino demonstravimo bei kita įranga.

Šiuo metu uždengtas naujas apšiltintas stogas, pakeisti langai, baigiamas rekonstruoti pastato fasadas.

Po rekonstrukcijos kino teatro „Minija“ paskirtis išliks ta pati - įdiegus šiuolaikišką kino rodymo ir garso sistemą čia bus rodomi vaidybiniai, dokumentiniai, animaciniai filmai.

„Salė taip pat bus naudojama renginiams, repeticijoms, konferencijoms, seminarams.

Veiks kino rodymo aparatūros ir fotoaparatų muziejus, jame lankytojai galės susipažinti su kino rodymo istorine medžiaga, kurią yra sukaupęs kino teatro direktorius Jonas Mikutis. Manau, kad „Minijoje“ sulauksime kino mėgėjų ne tik iš Gargždų, bet ir iš Klaipėdos“, - sakė R. Cirtautaitė.

Klaipėdos rajono savivaldybė viena iš nedaugelio šalies savivaldybių yra išlaikiusi "valdišką" kino teatrą. Vicemerės duomenimis, tokių savivaldybių yra tik šešios, o Klaipėdos apskrityje dar vienas savivaldybei priklausantis kino teatras veikia Palangoje, tačiau „Naglyje“ filmai rodomi tik vasarą.

Klaipėdos rajono savivaldybė turėjo dar vieną kino teatrą - Priekulėje, tačiau pastatas prieš šešerius metus buvo parduotas privačiam asmeniui ir jame jokia veikla nevyksta.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 766 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,