Mano Gargždai



Aštuntą kartą įteiktas „Tauriosios širdies“ apdovanojimas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
R. Kuneikienė. Sandros Vaičienės nuotr. R. Kuneikienė. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį penktadienį Gargždų miesto bendruomenė Kultūros centre surengė jau aštuntąjį „Tauriosios širdies“ apdovanojimų vakarą, skirtą pagerbti išskirtinius gargždiškius, kurių nuopelnai nėra vienkartiniai, tai – ilgus metus besitęsiantys geranoriški darbai dėl kitų. Renginio metu paminėtas ir jubiliejinis, 10-asis Gargždų miesto bendruomenės gimtadienis.

 

Vakaro pradžioje prisiminti visi „Tauriosios širdies“ laureatai: Gargždų muzikos mokyklos pedagogas Sigitas Stalmokas, Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ narė Vida Kuznecovienė, Vaikų ligų skyriaus vedėja gydytoja Voldimara Jasmontaitė, paramos akcijų organizatorės, entuziastingos savanorės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Kiaulakienė, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ ir VšĮ „Revilita“ vadovė Rekvita Bagdonienė ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo mokytojas Pranas Sungaila.

„Ant Jūsų krūtinių spindi „Tauriosios širdys“, nes Jūs buvote pastebėti, o tai padaryti nesunku – Jūsų širdys plaka ne tik dėl savęs, jos plaka dėl visų gyvenančių Gargždų mieste“, – kalbėjo renginio vedėja Vaida Skuodienė.

Šiemet „Tauriosios širdies“ nominacijai Gargždų miesto bendruomenė išrinko tris kandidatus – gidę Moniką Vasylienę, pedagogę Reginą Kuneikienę ir Gargždų miesto apželdinimo iniciatorių Evaldą Mažutį.

Vienbalsiu bendruomenės narių nutarimu garbingas apdovanojimas šiemet atiteko ilgametei pedagogei, nepakartojamų ir prasmingų eilių kūrėjai, lietuviškos dainos puoselėtojai, pagyvenusių žmonių klubo „Užuovėja“ pirmininkei, žmogui, gebančiam visada dalintis geru ir palaikančiu žodžiu, įkvepiančiam puoselėti kūrybines galias ir dalintis sukurtais darbais Reginai Kuneikienei.

 

Laureatė sulaukė gausybės sveikinmų. S. Vaičienės nuotr.

 

„Ačiū, kad Jūs savo gyvenimu liudijate gerumą, mūsų siekį būti geresniais, aktyvesniais. Ačiū Jums“, – teikdamas apdovanojimą sakė „Tauriosios širdies“ sumanytojas Vytautas Čeledinas.

„Visi Jūs, mielieji, pateksite į mano iš visos širdies parašytą eilėraštį. Mes gimstame tam, kad vienas kitam dalintume gerumą, meilę, grožį, gyvenimą. Jūs man prailginote gyvenimą. <...> Aš mokiausi iš savo mokinių ir šiandien matau, kokie jie šaunūs, kiek daug pasiekę, sukaupę turtus, kurių už jokius pinigus nenupirksi. Jie siuntė man gerą energiją, kurios užtenka iki šios dienos“, – kalbėjo entuziazmu ir meile trykštanti laureatė.

„Tauriosios širdies“ apdovanojimų vakaro metu paminėta ir kita proga – Gargždų miesto bendruomenės 10-ies metų jubiliejus. Buvusi bendruomenės pirmininkė Violeta Gedgaudienė įteikė atminimo dovaną V. Čeledinui.

 

Simbolinė dovana įteikta V. Čeledinui. S. Vaičienės nuotr.

 

„Kai pradėjome tą avantiūrą su bendruomene, niekas negalvojo, kad ji gyvuos 10 metų, o pasirodo – „traukinys važiuoja“. Taip yra, nes keičiame „garvežiukus“ – pirmininkus, kurių buvo jau kokie 6. Pasirodo, reikia parodyti iniciatyvą, truputį truktelėti ir vežimas važiuos, kol kažkas nepasistengs jo sustabdyti“, – apie bendruomenės veiklą atsiimdamas simbolinę dovaną kalbėjo vienas jos įkūrėjų V. Čeledinas.

Apdovanojimų vakarą nuspalvino muzikiniai kūriniai, kuriuos atliko Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Mindaugas Rojus, gargždiškė solistė Aistė Šlajūtė ir Gargždų kultūros centro kolektyvai: šokių ir dainų ansamblis „Minija“, šiuolaikinio dainavimo studija, retro muzikos grupė „Akvarelė“.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 214 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,