Mano Gargždai



Lietuvos jaunimo rinktinės treniruotėje – pozityvi atmosfera ir naujokų prisijungimas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos jaunimo futbolo rinktinės treniruotės Gargžduose akimirka. LFF.lt nuotr. Lietuvos jaunimo futbolo rinktinės treniruotės Gargžduose akimirka. LFF.lt nuotr.

Europos čempionato atrankai besiruošianti Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė pirmadienį susirinko į stovyklą Gargžduose, kur penktadienį susitiks su Suomijos rinktine.

 

Šiuo metu lietuviai trečioje atrankos grupėje su suomiais dalijasi penktą–šeštą vietas ir yra iškovoję po tris taškus. Atsilikimas nuo pirmaujančių Danijos (12 taškų) ir Lenkijos (11 taškų) komandų yra didelis, tad pergalė Lietuvai gali išsaugoti viltį pasivyti varžovus.

Šioje stovykloje dėl traumų į rinktinę neatvyko pirminiame sąraše buvę futbolininkai – Domantas Vitkus bei Svajūnas Čyžas. Juos pakeitė Ernestas Mickevičius ir naujokas Rokas Filipavičius, kuris prie komandos prisijungė pirmadienio vakarą.

„Stovykloje vyrauja gera atmosfera – žaidėjai atvyko puikiai nusiteikę. Prieš mums žengiant į aikštę pasakiau, kad noriu kokybės ir susikoncentravimo į detales. Kai kurie žaidėjai buvo šiek tiek pavargę ir pirma treniruotė buvo ne tokia intensyvi, tad šiandien daug įžvalgų apie žaidimą pasakyti negaliu. Bet, žinoma, galima matyti, kad jie yra susitelkę į darbą“, – tikino vyriausiasis treneris Caritas Falchas.

Treniruotėje Andrius Skerla dirbo su gynėjais, Peteris Feheris – su puolėjais, o Šarūnas Bičiučas vadovavo fizinio parengimo pratimams, kad žaidėjai nepatirtų traumų. Treniruotės pabaigoje rinktinė „šlifavo“ standartines situacijas ir dalyvavo skersinio iššūkyje.

 

Lietuvos futbolo federacijos vaizdo įrašas:

 

Lietuvos jaunimo rinktinėje šios stovyklos metu plušės šeši žaidėjai, kurie ankščiau dar nedalyvavo Europos čempionato atrankos rungtynėse ir jų pasiruošimo savaitėje. C. Falchas treniruotės metu dalijo patarimus naujokams, tarp kurių buvo „Monaco“ akademijos auklėtinis Edgaras Utkus, „Virtus Entella“ vartininkas Ovidijus Šiaulys, Nacionalinės futbolo akademijos žaidėjai Titas Milašius, Domantas Putrius, Džiugas Raudonius bei Roterdamo „Feyenoord“ klubui priklausantis Dominykas Kubilinskas.

„Dabar ieškome tinkamų futbolininkų ne tik žaidimo, bet ir charakterio atžvilgiu. Mums svarbios jų asmenybės ir profesionalumas. Dabartiniame etape komandos sudėtyje turime įvairaus amžiaus žaidėjų. Bet esu tuo patenkintas, nes jie gali žaisti futbolą, mąstyti ir yra atsidavę savo įgūdžių tobulinimui bei komandai. Manau, jog turime gerą grupę žaidėjų, bet turime būti kantrūs. Kiekvieną kartą žaisdami turime mokytis, pasisemti patirties ir būti dar labiau pasitikintys savimi“, – tvirtino C. Falchas.

Penktadienį, 18 val., Lietuvos rinktinė susitiks su Suomijos ekipa, kurią vyriausiasis treneris įvardino, kaip „kietai, agresyviai ir kompaktiškai“ žaidžiančią komandą. Visgi, danų specialistas nori labiau susitelkti į savo darbą: „Mums reikia dirbti ties savo konceptu, nes svarbiausia vystyti savo sistemą ir žaidėjus. Noriu matyti žaidėjus labiau pasitikinčius savimi, kai žaidžiame su kamuoliu ir jį nuolat kontroliuoti. Esame labiau užtikrinti, kai atakuojame. Žinoma, svarbu inteligentiškai suteikti spaudimą varžovams ir būti agresyviems bei būti komanda.“

 

Akimirkos iš Lietuvos jaunimo rinktinės treniruotės Gargžduose – Lietuvos futbolo federacijos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 242 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,