Mano Gargždai



Vydūno 150-ųjų metinių proga – paroda marinistine tema

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
L. Tučienės nuotr. L. Tučienės nuotr.

Saulėtą praėjusio šeštadienio popietę, minint Vydūno 150-ąsias gimimo metines, Agluonėnuose, Zenos ir Henriko Šurkų sodyboje, po atviru dangumi, buvo pristatyta sodybos šeimininko darbų personalinė paroda marinistine tema.

 

Parodoje pristatyti ir Ketvergių pagrindinės mokyklos moksleivių piešti Vydūno portretai. Parodos pristatymo dalyviai turėjo galimybę susipažinti su H. Šurkaus dirbtuvėmis, ten esančiais surinktais eksponatais, planuojamais darbais, taip pat su Klaipėdos apskrities kultūros ir vandens sporto klubo „Vydūnas“, kurios vadovas yra pats sodybos šeimininkas, nariais. Dalyviai turėjo ir galimybę statyti laivą. Aplankėme ir šalia dirbtuvių įrengtą galeriją, kurioje eksponuojami Henriko tapybos darbai, jo sūnaus Ramūno fotografijos. Čia vyksta klubo narių susitikimai, skamba muzika.

 

Parodos autorius. L. Tučienės nuotr.

 

Parodos autorių sveikino ir už gražias idėjas bei iniciatyvas dėkojo vicemerė Violeta Riaukienė, Agluonėnų seniūnijos seniūnė Laima Tučienė.

Zena ir Henrikas Šurkai, abu pagal profesiją dailės mokytojai, baigę Šiaulių universitetą ir dirbę Klaipėdoje, Agluonėnuose gyvena nuo 2005 m., džiaugiasi čia vykstančia įvairiapusiška veikla ir patys joje aktyviai dalyvauja.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 218 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,