Mano Gargždai



Spektaklio „Žuvėdra“ premjeroje – amžiaus ribų neturintis skrydis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Kovo 27 d., minint tarptautinę teatro dieną, Gargždų miesto teatras pakvietė scenos meno mylėtojus į premjerą. Gargždų kultūros centre buvo pristatytas režisieriaus Vaido Kvedaro spektaklis „Žuvėdra“, pastatytas pagal amerikiečių rašytojo Ričardo Bacho alegorinę apysaką „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra“.

 

Spektaklis pritraukė nemažą būrį miestelėnų ir svečių, o puikiai pavykusi premjera buvo palydėta garsiais plojimais, aktoriai apdovanoti gerbėjų gėlėmis. Pasak spektaklio režisieriaus ir scenografo V. Kvedaro, nuotaikos po premjeros – puikios.

„Esame patenkinti, viskas įvyko sklandžiai, žiūrovų pakako. Iš spektaklio išėję žmonės prisipažino, kad vaidinimas patiko, o paliesta tema – aktuali nūdienai. Džiugu, kad savo skleidžiama žinute pasiekėme žiūrovą ir palikome vietos pamąstymams“, – sakė puikiais atsiliepimais po spektaklio likęs patenkintas V. Kvedaras.

Pristatydamas spektaklį V. Kvedaras teigė, kad spektaklis skirtas tiek jaunam, tiek brandžiam žiūrovui. Tiesa, režisierius neslėpė apmaudo, kad žiūrovų gretose trūko jaunų žmonių, juolab, kad R. Bacho kūrinį skaito vyresnių klasių moksleiviai. Visgi, pasak V. Kvedaro, spektakliuose jaunimo stokojame ne tik Gargžduose ar Klaipėdos rajone, ši problema gaji visoje šalyje.

„Jauni žmonės ne taip dažnai lankosi teatruose. Na, o dažniau ateina pasižiūrėti tik tų spektaklių, kuriuose vaidina jų artimieji ar draugai. Neslėpsiu, – gaila. Mano nuomone, šiuolaikinis jaunimas tikrai galėtų daugiau dėmesio skirti teatro menui ir domėtis, kokie spektakliai yra rodomi. Juk ir „Žuvėdra“ buvo pastatyta taip, kad tiktų ne vien vyresniajai kartai, o ir šiuolaikiniam jaunimui“, – atviravo režisierius.

Anot V. Kvedaro, parodytas spektaklis kalba apie skrydį, kuriam negalioja joks amžiaus cenzas.

„Nesvarbu, ar tu esi jaunas, ar vyresnio, brandaus amžiaus sulaukęs žmogus. Viskas priklauso tik nuo tavęs pačio. Jei tik trokšti savo gyvenime ką nors pakeisti – nesivaržyk ir siek savo tikslų. Tam nėra jokių ribų. Tik mes, dažniausiai, būname užsisklendę ir įlindę į savo vertybių kalėjimą. Dažnai per televiziją ir žiniasklaidoje girdime daug kalbant apie vertybes, tačiau niekas dorai nepaaiškina, o kokios jos? Niekas nepaaiškina ir kad tam tikros vertybės kinta, sensta, o jomis nebūtina vadovautis ir aklai pasitikėti. Keičiasi pasaulis, o su juo ir vertybės, – apie spektaklį kalbėjo režisierius. – Kadaise mes galvojome, kad žemė yra plokščia, o pasirodo – apvali. Tačiau nuo to mūsų gyvenimas nepasikeitė. Tad ir šis spektaklis neša žinią, kad būtina permąstyti savo vertybes. Klaidas darome visi. Ir visai nebūtina laukti kito žmogaus klaidos tam, kad jį sumenkintume ir pasmerktume.“

V. Kvedaras sakė, kad įvykusia premjera džiaugėsi ir Gargždų miesto teatro aktoriai. Anot jo, nėra svarbu ar spektaklyje vaidina mėgėjai ar profesionalai – kiekvienas džiaugiasi savo gerai atliktu darbu ir pasiektu rezultatu.

„Kiekvieną aktorių džiugina žiūrovų reakcija. Na, o didžiausias apdovanojimas – žmonių nuoširdžios šypsenos, plojimai ir įteiktos gėlės“, – sakė premjerą pristatęs režisierius.

Tie, kurie nespėjo pamatyti spektaklio, turės dar vieną galimybę. Pasak V. Kvedaro, „Žuvėdrą“ ketinama parodyti ir balandžio mėnesį.

 

Spektakio „Žuvėdra“ akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,