Mano Gargždai



Lietuvos emigrantų svarbiausias tikslas - padėti savo šeimoms

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi fotografija (Corbis) Asociatyvi fotografija (Corbis)

69 proc. Lietuvos emigrantų Didžiojoje Britanijoje siunčia pinigus į Lietuvą tam, kad padėtų savo šeimoms. Savo šeimas Lietuvoje pinigais taip pat remia net 67 proc. užsienin išvykusių mokytis studentų. Tai atskleidė TransferGo“ 2013 m. pab. atliktas tyrimas, kurio metu buvo apklausta 450 į Didžiąją Britaniją emigravusių lietuvių.

Emigrantai paramai dažniausiai (55 proc.) uždirba dirbdami žemos kvalifikacijos reikalaujančius darbus statybų, maisto apdirbimo ir gamybos pramonės, transporto ir logistikos sektoriuose, taip pat dirbdami valytojų, sandėlininkų, kambarinių (namų tvarkytojų) darbus. Apie 30 proc. jų dirba IT, finansų, sveikatos apsaugos sektoriuose, taip pat architektų ir inžinierių, vadybininkų, pardavėjų ir biuro darbuotojų darbus.

Dauguma apklaustųjų - 69 proc. - siunčia pinigus kartą per mėn., penktadalis (20 proc.) - du kartus per mėn., o 11 proc. - tris ir daugiau kartų per mėn.

Vidutinė mėnesinė tarptautinės perlaidos suma 2013 m. siekė apie 1 200 Lt. Kiek daugiau, nei įprastai, emigrantai savo  šeimoms siuntė prieš Kalėdas.

3 atvejais iš 4 paramą siunčiantieji lietuviai yra ne vieninteliai savo šeimos emigrantai Didžiojoje Britanijoje.

Apklausoje dalyvavo 69 proc. respondentų, kurių amžius nuo 18 m. iki 29 m., 22 proc. tų, kurių amžius svyravo nuo 30 m. iki 39 m. ir 9 proc. - 40 m. ar vyresnių. 50 proc. apklaustųjų gyvena Didžiojoje Britanijoje daugiau nei trejus metus ir tik 13 proc. čia naujokai, atvykę mažiau nei prieš pusmetį.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 133 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,