Mano Gargždai



Konferencijoje diskutuota apie rajono raidos sutrikimų turinčių vaikų gerovę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Akimirka iš konferencijos. Kristinos Abromavičiūtės nuotr. Akimirka iš konferencijos. Kristinos Abromavičiūtės nuotr.

Vakar „Lijo“ konferencijų salėje vyko mokslinė-praktinė konferencija „Ankstyvoji reabilitacija: pagalbos vaikui ir šeimai tęstinumas“. Konferencija sudomino ir pritraukė pilną salę klausytojų bei aktyvių dalyvių. Kaip renginio pradžioje minėjo organizatoriai, jis buvo skirtas ne tik pasidalinti gerąja praktiką, bet ir praktiškai išsiaiškinti su kokiais iššūkiais šiandien susiduria ankstyvoji reabilitacija, šeimos bei šioje srityje dirbantys specialistai.

 

Paminėjo sukaktį

Surengta konferencija pažymėjo ir išskirtinę sukaktį. Klaipėdos rajono savivaldybės Gargždų ligoninės Vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnyba jau 20 metų padeda šeimoms, kuriuose auga vaikai, turintys įgimtų negalių bei raidos sutrikimų. Todėl renginio pradžioje sveikinimo žodį tarę svečiai nepraleido progos prasmingais linkėjimais bei gėlėmis pasveikinti šioje įstaigoje dirbančius vadovus, specialistus ir visus, kurie bent dalele prisidėjo prie tarnybos vystymosi bei plėtros.

Konferencijos pradžioje gausiu susirinkusiųjų būriu pasidžiaugė viena iš renginio organizatorių, Klaipėdos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė Neringa Tarvydienė. Anot jos, ši mokslinė-praktinė konferencija – rajone vykdytų veiklų tęsinys. Organizatorė priminė, jog dar 2017 metais Savivaldybė iš Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansavo konferenciją, skirtą informuoti ir apmokyti asmenis, dirbančius bei kasdienybėje susiduriančius su vaikais, turinčiais autizmo sutrikimų. Be to, pernai buvo organizuotas ir dviejų dienų seminaras mokytojų padėjėjams ir socialiniams pedagogams, kuriame žiniomis dalijosi specialistai iš Australijos.

„Manau, jog šių metų konferencija – tai puikus startas kitoms prasmingoms veikloms. Gegužės mėnesį organizuosime mokymus specialistams, kuriame bus teikiamos žinios, kaip organizuoti fizinio aktyvumo skatinimo veiklas vaikams, turintiems bendravimo sutrikimų. Taip pat ketiname rengti konsultacinę pagalbą žmonėms, savo aplinkoje susiduriančiais su vaikais, kuriems reikalinga pagalba integruojantis į ugdymą“, – konferenciją bei ateityje vyksiančias veiklas pristatė N. Tarvydienė.

 

V. Riaukienė linkėjo dalintis ir semtis patirties. Kristinos Abromavičiūtės nuotr.

 

Linkėjo semtis patirties

Konferencijos atidarymo metu sveikinimo žodį tarė ir Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

„Džiaugiuosi, kad mūsų Visuomenės sveikatos biuras organizuoja tokias konferencijas, kuriose yra dalinamasi gerąja patirtimi, sprendžiamos svarbios problemos, diskutuojama, kaip suteikti mūsų vaikams pagalbą. Malonu, jog tai ne pirma tokia konferencija, o dalyviams noriu palinkėti dalintis ir pasisemti patirties“, – kalbėjo V. Riaukienė bei pasveikino Gargždų ligoninės Vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnybos vadovę.

Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkės pavaduotoja Dalija Šeporaitienė džiaugėsi, jog turėjo galimybę prisidėti prie tarnybos įkūrimo Klaipėdos rajone, o konferencijos dalyviams linkėjo viršyti savo lūkesčius. Sveikinimo žodį konferencijos atidarymo metu tarė ir Klaipėdos rajono savivaldybės Gargždų ligoninės vadovė Alma Grikšienė.

Po oficialios ceremonijos, konferencijos moderatorė – Gargždų ligoninės Vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnybos logoterapeutė Regvita Bagdonienė – pristatė renginio programą bei pranešėjus.

 

Pristatė sėkmės istoriją

Pirmoji prieš gausiai susirinkusią auditoriją kalbėjo Klaipėdos rajono savivaldybės Gargždų ligoninės Vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnybos gydytoja-socialinė pediatrė Žydrė Viliuvienė. Moteris pristatė Gargždų ligoninės Vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnybos veiklą, papasakojo apie nuveiktus darbus ir rezultatus bei supažindino su aktualiomis problemomis, su kuriomis šiandien dažnai susiduria šeimos auginančios negalią ar raidos sutrikimus turinčius vaikus.

Po Ž. Viliuvienės pranešimo žodis buvo duotas viešniai iš Vilniaus. Apie šeimos gydytojų, ankstyvosios reabilitacijos ir švietimo įstaigų bendradarbiavimą kalbėjo Vaikų ligoninės VšĮ VULSK filialo vaiko raidos centro vadovė, vaikų ligų gydytoja-socialinė pediatrė dr. Jovita Petrulytė.

Vėliau pranešimą tema „Ankstyvosios pagalbos vaikui ir šeimai tęstinumas Klaipėdos rajone“ skaitė Klaipėdos rajono Pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė Jolita Narkevič bei psichologė Sandra Anuškevičienė, kuri susirinkusiems pasakojo sėkmės istoriją, su kuria teko susidurti darbo praktikos metu.

Kretingos ligoninės ankstyvosios reabilitacijos tarnybos gydytoja-socialinė pediatrė Birutė Vičiulienė pristatė vaiko su nepatikslintu raidos sutrikimu atvejį.

 

Konferencijos metu vyko diskusija. Kristinos Abromavičiūtės nuotr.

 

Dalyvavo diskusijoje

Mokslinės-praktinės konferencijos metu ne tik buvo klausomasi išsamių pranešimų, bet ir vyko diskusija. Čia klausimus kėlė kiekvienas norintis, o opios problemos buvo gvildenamos kartu su kompetentingais specialistais.

Renginio metu pranešimus taip pat pristatė ir Vaikų ligoninės VšĮ VULSK filialo vaiko raidos centro ankstyvosios reabilitacijos skyriaus vedėja, vaikų neurologė, socialinė pediatrė dr. Laima Mikulėnaitė, medicinos psichologė Eglė Kodikienė bei Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikio namų bendrosios praktikos slaugytoja, socialinė-pediatrė Vida Kuznecovienė.

Po konferencijos kolegos sveikino Gargždų ligoninės Vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnybos darbuotojus su 20-mečiu. Susirinkusieji vaišinosi jubiliejaus tortu.

Konferenciją organizavo Klaipėdos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras ir Gargždų ligoninės Vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnyba. Renginio partneriai – Vilniaus universitetas, Lietuvos socialinės pediatrijos draugija, Klaipėdos rajono Švietimo centras bei Klaipėdos rajono pedagoginė psichologinė tarnyba.

 

Akimirkos iš mokslinės-praktinės konferencijos – Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 235 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,