Mano Gargždai



Sprendžiama dėl šildymo sezono pabaigos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vos tik atšilus orams miestų savivaldybės pradėjo diskusijas dėl šildymo sezono pabaigos. Skelbiama, kad jau šiandien šildymas sustabdytas sostinėje. Klaipėda bei Klaipėdos rajonas neskuba, tačiau svarsto šildymą nutraukti dar šią savaitę.

 

Kaip naujienų portalą mano-gargzdai.lt informavo Klaipėdos rajono savivaldybės Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Juozas Daukšas, kaip tik sprendžiama, kada skelbti oficialią šildymo sezono pabaigą rajone. Anot specialisto, skubėti neverta, nes tik sekmadienį vidutinė paros oro temperatūra viršijo 10 laipsnių šilumos.

„Penktadienį vidutinė temperatūra buvo 4,6, o šeštadienį – 4,9 laipsniai. Didesnės šilumos sulaukėme tik sekmadienį, kuomet vidutinė temperatūra siekė 11,8 laipsnių. Oficiali šildymo sezono pabaiga skelbiama, kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra būna 10 ir daugiau laipsnių šilumos“, – sakė V. J. Daukšas.

Kada tiksliai bus daugiabučių namų gyventojams bei įstaigoms išjungta šiluma, pašnekovas atsakyti dar negalėjo, tačiau patikino, jog greičiausiai tai bus padaryta dar šią savaitę. Svarstoma, kad šildymo sezono pabaigą galima būtų skelbti jau ketvirtadienį.

Paskelbus šildymo sezono pabaigą, šildymas būtų nutrauktas tiek daugiabučiuose namuose, tiek ir įstaigose.

Pasak V. J. Daukšo, kol kas buvo sulauktas tik vienas prašymas nutraukti šildymą.

„Skambino iš Gargždų socialinio paslaugų centro. Rekomendavome patiems šilumą susimažinti iki minimumo“, – sakė specialistas.

Praėjusiais metais šildymo sezonas Klaipėdos rajone buvo rekordinis. Radiatoriai Klaipėdos rajono ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigose ėmė šilti dar spalio 6 dieną, daugiabučių gyventojų namuose – spalio 7 dieną, o šildymas išjungtas buvo tik gegužės 4 dieną. Tikimasi, kad šiemet šildymas bus išjungtas kone mėnesiu anksčiau, o dėl atvėsusių orų, jo neprireiks pratęsti.

Primename, kad šis šildymo sezonas tęsiasi nuo praėjusių metų spalio 11 dienos. Švietimo įstaigose imta šildyti keliomis dienomis anksčiau.

Sprendimą nutraukti šildymo sezoną anksčiau, nei jo pabaigą paskelbė Savivaldybė, organizuoja daugiabučių namų valdytojai – bendrijos pirmininkas arba namo administratorius, patiems gyventojams apie tai pranešti šilumos tinklams nereikia.

Šilumos vartotojai turi teisę šildymo sezoną pabaigti ir savo iniciatyva, bet tam turi pritarti dauguma namo gyventojų (50 proc.+1), o patalpų temperatūra turi atitikti higienos normas, t. y. būti ne žemesnė nei 18 laipsnių šilumos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 125 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,