Mano Gargždai



Pasveikinta tarptautinio konkurso laureatė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Savivaldybėje pas vicemerę Rūtą Cirtautaitę apsilankė vieno žinomiausių tarptautinių saksofonininkų konkursų „Andora Sax Fest Sacophone Competition 2018“ laureatė Gargždų muzikos mokyklos mokinė Beatričė Gadeikytė su savo mokytoju Sigitu Stalmoku. Šiame konkurse dalyvavo apie 150 saksofonininkų nuo 8 iki 26 metų.  

 

Klaipėdos rajono savivaldybės tarptautinių projektų programos valdyba, kurios pirmininkė yra vicemerė Rūta Cirtautaitė, skyrė 600 eurų finansavimą dalyvavimui prestižiniame konkurse.

Nors Beatričei dar tik 12-ka, − ją sėkmė šiemet lydėjo jau ne kartą – ir Lietuvos, ir dar viename tarptautiniame konkurse. Kiekviename iš jų talentingai saksofonininkei teko atlikti skirtingą programą, tačiau ji sugebėjo ne tik dalyvauti, bet ir nuskinti pačius aukščiausius laurus.

Mokytojas ir mokinė dalijosi įspūdžiais iš šio ir ankstesnių konkursų bei iš kasdienybės. Beatričė pabrėžė, kad ji dalyvauja konkursuose ne dėl reklamos ir ne dėl žinomumo, o dėl to, kad įgytų kuo daugiau patirties ir tobulėtų kaip atlikėja. Ateityje ji norėtų savo gyvenimą sieti su muzika, − galbūt tapti ir tikra muzikante, tačiau nenorėtų išgarsėti lengviausiu keliu – dalyvaudama šou.

Anot ilgamečio muzikos mokyklos mokytojo Sigito Stalmoko, iš kiekvienos kartos mokinių išeina po keletą, kurie pasiekia daug. Tai pasiseka paprastai sėkmingai sukūrus bendradarbiavimo santykius tarp mokyklos, tėvų ir vaiko, siekiančio rezultatų.    

Ne visada vaikai gali įsigyti brangius instrumentus, tačiau vaikui, kuris tikrai turi sugebėjimų ir nori juos tobulinti, mokykla stengiasi suteikti kuo geriausias sąlygas ir ieško rėmėjų, jei daug negali prisidėti tėvai. Labiausiai tėveliai padeda vaiko sugebėjimų ir kantrybės palaikymu, nes repetuoti ir gabiam vaikui reikia daug ir nuosekliai, o ištikus nesėkmei – iš karto nenusivilti, bet judėti toliau, jei tik yra didelis potraukis pasirinktai muzikos sričiai ir noras tobulėti.

Vicemerė Rūta Cirtautaitė įteikė atminimo dovanų ir linkėjo kuo didžiausios sėkmės Beatričei ir jos mokytojui Sigitui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 235 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,