Mano Gargždai



Jakuose atidaryta fotografijų paroda

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Į parodą ,,Sendvaris ir sendvariškiai" susirinko ir jauni, ir seni. Egidijaus Jankausko nuotr./ve.lt Į parodą ,,Sendvaris ir sendvariškiai" susirinko ir jauni, ir seni. Egidijaus Jankausko nuotr./ve.lt

Linksmais sveikinimais, skambiomis dainomis Klaipėdos fotografų klubo narius šį penktadienį pasitiko Sendvario seniūnijos žmonės. Jakų mokykloje įvyko parodos „Sendvaris ir sendvariškiai“ atidarymas, į kurį atėjo ir vaikai, ir žilagalviai.

„Mes jau septinti metai ruošiame projektą „Pajūrio seniūnijos“, ir seniūnijos sudaro darbščių, garbingų, bendruomeniškų, šviesių, gražiai sodybas tvarkančių, seniausių žmonių sąrašą. Rudenį, paprastai spalio mėnesį 15-20 klubo narių važiuojame į kaimus, pasiskirstome asmenybes ir kelias valandas jas fotografuojame. Žiemą surengiame seniūnijoje, kurioje sukomės, savo darbų parodą, o vėliau išleidžiame nemokamus fotografijų knygas“, - sakė „Fotoklubo“ pirmininkas Steponas Kalcas.

Anot fotomenininko, tokios parodos kelia didžiulį žmonių susidomėjimą, jiems patinka aptarti pažįstamų, kaimynų nuotraukas, atrasti naujų bruožų. Paprastai fotografijoje atsispindi žmogaus charakteris, profesija, mėgiamas užsiėmimas, žmonės fotografuojasi kalvėje, muziejuje, laukuose - su arkliais, paukščiais, katinais bei derliaus gėrybėmis. Fotografai jau apsilankė Rusnės, Kintų, Baublių, Budrių, Jokūbavo ir kitose seniūnijose.

„Mums labai įdomu pažinti žmones, išvažiuoti į kaimą, nes paprastai fotografuojame mieste. Jaukūs tokie pasibuvimai, žmonės mus vaišina lašiniais ir pyragais, namine duona, ir šnekos nepristingame“,- sakė S. Kalcas.

Pasak jo, klubo nariai rengia parodas ir Klaipėdoje, prieš keletą metų Žvejų kultūros rūmuose surengė parodą Mokytojo dienai, dalyvauja tarptautiniuose projektuose. Vienas kitas klubo narys yra išleidęs savo fotografijų knygą. Jie dažnai susirenka pakalbėti apie fotografiją, apie naujas technologijas ir ateities sumanymus. Ir vėl laukia rudens, kad galėtų dardėti kaimo keliais, susitikti su nuoširdžiais ir jų laukiančiais žmonėmis. O bendruomenių sąrašas, kurias numatyta aplankyti, ilgas...

Paroda veiks iki vasario pabaigos.

paroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 406 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,