Mano Gargždai



„Vaivorykštė“ laukia Jūsų

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Gintauto Našlėno nuotr. Gintauto Našlėno nuotr.

„Myliu mokyklą, nes ji – susitikimo vieta... Mums visiems reikia susitikimo kultūros, mes visi norime susitikti, susipažinti, mylėti, keliauti kartu. Myliu mokyklą ir dėl to, kad ji ugdo vaikus tiesai, gėriui, grožiui. Visi šie elementai kartu padeda mylėti gyvenimą taip pat ir tuomet, kai sunku, kai slegia problemos. Tikras ugdymas moko mylėti gyvenimą ir atveria gyvenimo pilnatvei. Neleiskime, kad iš mūsų atimtų meilę mokyklai...“ (Popiežius Pranciškus).

 

Gražūs žodžiai, tiesa? Ir nesvarbu, ar Tu šiandienos mokinys, ar mokyklos duris užvėręs prieš šešerius, šešiolika ar keturiasdešimt ketverius metus, ar (ne)prestižinės profesijos atstovas – Tu turi prisiminti tą įstabią susitikimų vietą.

Pirmoji mokytoja, pažvelgusi į akis, linksėjo galva sakydama, „kad Tu gali“. Klasės vadovas šypsodamasi tvirtino – „Tau tikrai pasiseksią, tik bandyk“. O koridoriuje sutikto bendraamžio rankos paspaudimas, draugo apkabinimas liudijo ir stiprino – turi pasisekti, turi pavykti! Juk tai ir yra ugdymas(is).

Kokios neribotos galimybės svajoti, tegu ir tada, kai girdisi: „Egzistuoja tokios atskaitos sistemos, kuriose kūnas yra rimties būsenos arba juda tolygiai ir tiesiaeigiškai, jei jį veikiančių jėgų atstojamoji lygi nuliui“, „Akmens anglis formuojasi iš augalų liekanų, kurios buvo sutankintos, sukietintos, chemiškai apdorotos, dėl slėgio ir temperatūros ji metamorfizuojasi.“ Žodžiai sklando ore, o Tu jau vaikštinėji banguotu pajūriu arba sėdi prie Eifelio bokšto. Juk būtent mokykla ir pažadina drąsą svajoti, ryžtą veikti.

Daugiausia judesio, veiklos atsiranda, kai reikia sudalyvauti renginyje. Kuri, planuoji, derini, bariesi, sukuri ir vėl scenarijų keiti keiti keiti... Juk taip mes ir įprantame, išmokstame būti kartu, rasti kompromisų.

O kur dar nuostabus susitikimas su knyga, kurioje netikėtai aptinki žodžius: „Ji visa pakelia, visa tiki,/viskuo viliasi ir visa ištveria./Meilė niekada nesibaigia.“ Juk mokykloje irgi gali atsiverti gyvenimo pilnatvė, tik leiskime sau būti geri.

Visus savo buvusius kolegas, mokinius, jų tėvus, draugus, bendraminčius, rėmėjus nuoširdžiausiai kviečiame balandžio 27 d. 14 val. pabūti su mumis gimnazijoje ir pasidžiaugti švente.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 383 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,