Mano Gargždai



Jurgio Šaulio gimnazijoje skambėjo akordeono muzika

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
N. Gaudutytės nuotr. N. Gaudutytės nuotr.

Balandžio 26 dieną Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos aktų salėje visi susirinko pasiklausyti abituriento Kristijono Ruškio akordeonu atliekamos muzikos. Koncerte pasirodė ir Kristijono akordeono muzikos mokytoja bei ansamblis, o renginį vedė muzikanto bendraklasė Neda Gaudutytė.

 

„Akordeonu atliekama muzika Lietuvoje vėl pamažu įgyja pripažinimą bei populiarumą, nes muzika – neatskiriama žmogaus gyvenimo dalis, tai specifinis žmonių bendravimo būdas“, – sako K. Ruškys.

Vaikinas akordeonu pradėjo groti gana vėlai – jam jau buvo 10 metų, o paprastai muzikos instrumentais yra pradedama groti gerokai anksčiau. Namie turėjo armoniką, kartais ja bandydavo atkartoti įvairias išgirstas melodijas. Tą pastebėjusi mama nuvedė jį į muzikos mokyklos perklausą ir nuo tada su akordeonu nebuvo išsiskyręs ilgiau nei mėnesiui. Kristijonas groja beveik kasdien, ruošiasi gana nuosekliai, tad prieš koncertus neprireikia groti visą dieną. Paprastai, kaip jis ir sako, jo grojimo sesija trunka 1–2 val., tačiau būna, kad groja ir 3 val. ar tik 10 minučių.

Tai buvo proga parodyti savo per daugelį metų sukauptą patirtį muzikos mokykloje ir tarsi atsisveikinti su vienu besibaigiančiu gyvenimo etapu – vidurine mokykla.

Į šį koncertą susirinko pilna salė ne tik mokinių ir mokytojų, bet ir K. Ruškio artimųjų. Galiausiai koncertas baigėsi nuoširdžiais susirinkusiųjų sveikinimais ir linkėjimais Kristijonui bei padėka dėl jo didžiulio indėlio mokyklai, o šis dėkojo savo mokytojai už visus drauge praleistus metus.

 

Akimirkos iš koncerto – Nedos Gaudutytės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 316 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,