Mano Gargždai



Gargždai švenčia Europos dieną (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vidurdienį prasidėjusi šventė tęsis iki vakaro. K. Abromavičiūtės nuotr. Vidurdienį prasidėjusi šventė tęsis iki vakaro. K. Abromavičiūtės nuotr.

Gegužės 9-oji – Europos diena. Tradiciškai ši diena visoje šalyje sutinkama šventiniais renginiais, kurie trunka visą savaitę. Ne išimtis ir Gargždai. Į Europos dienos renginių šurmulį ir pramogas miestiečiai ir svečiai pasinėrė šiandien. Pirmą kartą šventė organizuota jaunimo vasaros estradoje.

 

Kaitinant saulei, prieš vidurdienį pulkas Europos dienos organizatorių, šventės dalyvių, garbingų svečių bei visi, kas neabejingi šiai dienai, susirinko prie „Vasaros rezidencijos“ scenos. 12 val. čia buvo duotas startas visos dienos iškilmėms.

Atidarymo ceremonijoje šventę „Švęsk. Esi Europos dalis!“ pradėjo ir susirinkusiuosius sveikino organizatoriai, Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorius Juozas Gutauskas bei direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė. Renginio metu buvo prisiminta, kaip Europos diena minėta ankstesniais metais. Pirmą kartą šią dieną Gargždai ėmė švęsti dar 2004 metais.

Vėliau šventės dalyviai atsistojo, estradoje nuskambėjo Lietuvos bei Europos himnai, po jų sveikinimo žodis buvo suteiktas Klaipėdos rajono valdžios atstovams.

„Nuoširdžiai sveikinu visus su Europos diena. Šiandien galime tik džiaugtis Europos laimėjimais, kad esame europiečiai ir Europos dalis. Turime džiaugtis, kad šiandien galime laisvai keliauti, išvykti į užsienį mokytis ir dirbti ir, žinoma, kad galime jaustis saugūs. Tačiau nepamirškime, kad esame ir lietuviai, tad puoselėkime, saugokime savo istoriją ir tradicijas. Linkiu gražios nuotaikos, tvirtybės ir sėkmės“, – renginio metu kalbėjo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

Vėliau kalbėjo Tarybos narė Rasa Petrauskienė: „Visi esame pajutę Europos Sąjungos naudą, todėl turime tai vertinti. Labai tikiu, kad Europos dieną švenčia ir mūsų rajono moksleiviai. Svarbu, kad apie Europos Sąjungą kuo plačiau sužinotų ir mūsų ateities karta.“

Prie sveikinimų prisidėjo ir Tarybos narys Vaclovas Macijauskas. Anot jo, tik bendradarbiaujant galima pasiekti daugiau: „Ir tai yra šiandien, kai mes esame Europos Sąjungos bendrystėje. Tačiau, žinoma, neužmirškime savęs, savo identiteto, savo Lietuvos ir tautiškumo.“

Ceremonijos metu sveikinimo žodį tarė ir europarlamentaro Bronio Ropės padėjėja Akvilė Matulytė bei Seimo nario Bronio Markausko padėjėjas Raimundas Daubaris. Svečiai šventės sumanytojams, organizatoriams bei visiems, prisidėjusiems prie jo rengimo, įteikė padėkos raštus bei simbolines dovanas.

Po oficialiosios dalies prasidėjo šventinis koncertas. Scenoje pasirodė talentingi rajono artistai bei svečiai.

Koncertas bei kitos linksmybės šiandien tęsis iki pat 18 val. vakaro. Skambant muzikai, miestiečiai ir svečiai turi progą apsilankyti „Eurojomarke“, kurio metu galės įsigyti sau patinkančių tautodailės dirbinių, pabendrauti su pačiais kūrėjais. Šventės metu netrūks ir įvairių edukacijų: piešimas 3D pieštuku, ženkliukų su ES atributika gaminimas, pynimas iš vytelių ir laikraščių, mezgimas ant grėblio, juostų rišimas, piešimas ant odos, šaudymas tire ir kita.

Taip pat bus organizuojama viktorina bei žaidimas „Klausimų promenada“, o nugalėtojų lauks prizai.

Smalsiausieji bus supažindinti su ES aktualijomis, įvairia informacija dalinsis „Erasmus+“ savanoriai, „Eurodesk“ atstovai bei policijos pareigūnai.

 

Akimirkos iš renginio – Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 397 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,