Mano Gargždai



Drevernos uostas – naujas ir stiprus vardas Lietuvos turizmo žemėlapyje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Dar prieš metus Drevernos miestelis vadintas senu žveju kaimeliu, po 2017 metų vasaros jau vadinamas ir turistų rojumi, ir keliautojų atrastu stebuklu.

 

Praeitais metais Drevernos mažųjų laivų uostas Lietuvos ir užsienio svečius pasitiko sutvarkyta aplinka, naujai pastatytu 3 žvaigždučių kempingu, nauja krantine ir savaitgaliais plaukiančiu reguliariu keleivių keltu į Juodkrantę. Šiais metais Drevernos uosto užmojai dar didesni.

Ateinantį vasaros sezoną Drevernos uosto turizmo kompleksas jau gali pasiūlyti net 178 miegamąsias vietas mediniuose poilsio nameliuose ir naujame viešbutyje, 50-ties vietų pobūvių ir konferencijų salę, 110 švartavimosi vietų laivams, 22 kemperių aikšteles su prisijungimais prie vandens, elektros ir kanalizacijos, vandens pramogas – nuo laivų, valčių ir irklenčių nuomos iki baidarių žygių organizavimo, kiekvieną dieną plaukiantį 50-ties vietų keleivių keltą į Kuršių nerijos miestelį Juodkrantę (nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 2 d.), atidaromas naujas restoranas.

 

Naujas restoranas ir viešbutis

2018 metai Drevernos uostui – plėtros metai. Lankytojai jau turės ir kur pavalgyti – per žiemą buvo pastatytas ir nuo birželio 1 d. bus atidarytas 40-ties vietų restoranas. Jaukioje, atviroje ir šviesioje restorano salėje galima bus paskanauti ir tradicinės marių žuvienės, ir virtuvės šefo specialių pasiūlymų.

Antrame pastato aukšte įrengtas aštuonių dviviečių kambarių skandinaviško stiliaus viešbutis, vienas kambarys pritaikytas neįgaliųjų poreikiams. Planuojama, kad ir restoranas, viešbutis ir kempingas dirbs visus metus.

 

Keltas iš Drevernos į Kuršių neriją – kiekvieną dieną

Labai svarbus ir reikšmingas įvykis – tai nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 2 d. jau kiekvieną dieną keleivius iš Drevernos į Juodkrantę plukdysiantis keltas. Darbo dienomis keltas keleivius plukdys 2 kartus per dieną, o penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais – net 4 kartus per dieną. Aktualus kelto tvarkaraštis artimiausiu metu bus paskelbtas www.dreverna.lt Persikėlimo keltu kainos nepasikeitė ir liko tokios pat, kaip ir praeitais metais – suaugusiam žmogui bilietas į abi puses kainuos 8 Eur, į vieną pusę – 5 Eur. Dviračiai bus keliami nemokamai.

Reguliarus keltas iš dalies finansuojamas ir Savivaldybės lėšomis, − ji palaikė idėją šį maršrutą populiarinti, užtikrinti, kad keleiviai būtų plukdomi kiekvieną dieną.

 

#PramogaukDrevernoje

Tradiciškai Drevernos mažųjų laivų uoste galima išsinuomoti laivą, katerį, valtį ar vandens dviratį. Vandens pramogų pasirinkimą šiais metais praturtina dar viena nauja pramoga – irklenčių nuoma. Jų pasirinkimas iš ties nustebins – tai ir vienvietės, ir dvivietės, ir net aštuonvietės irklentės. Aštuonvietė irklentė – tai naujiena ne tik Drevernoje, bet ir Lietuvoje. Piknikas vidury Kuršių marių... – ar tai įmanoma? Taip, - aštuonvietė irklentė tokia didelė, kad ant jos tikrai galima surengti pikniką ant vandens! Išbandykite šią vasarą pramogaudami Drevernoje.

 

Kviečia į vasaros sezono atidarymo šventę

Drevernos uostas į vasaros sezono atidarymo šventę kviečia jau gegužės 26 d. Dienos programa prasidės nuo 15 val. Šios šventės metu vyks prekybininkų ir amatininkų mugė, veiks batutai vaikams, svečiuosis Dinozaurų parkas, amatininkų gildija „Krikragaa“, Gargždų vaikų laisvalaikio centras, Gargždų jaunimo centras, aitvaravimo mokykla „Go2Kite“, „Amsis ir jo draugai“ – kinologų šunų pasirodymas!

18.00 val. Šventę atidarys laivų paradas. Uosto lankytojai turės išskirtinę progą plaukti senoviniu laivu reisine ir keltu „Gilija“ parade.

19.00 val. Gargždų jaunimo laisvalaikio centro Roko grupė ir Repo duetas „@“.

20.00 val. atlikėja Laisva.

21.00 val. „Biplan“ koncertas.

22.30 val. grupė „Čilinam“ ir fejerverkai.

 

Visos pramogos laivais – Laivo-nuoma.lt

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 199 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,