Mano Gargždai



Meras pristatys Savivaldybės veiklą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Meras Vaclovas Dačkauskas. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Meras Vaclovas Dačkauskas. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas jau kitą savaitę rinkėjams ir Savivaldybės bendruomenei pristatys ataskaitą apie Savivaldybės veiklą 2017 m. Šį kartą kalbame apie tai, ką pavyko nuveikti per praėjusius metus.

 

Kaip vertinate praėjusių metų Tarybos ir Savivaldybės administracijos darbą?

Per trečiuosius kadencijos metus valdančioji dauguma, sudaryta iš trijų partijų atstovų – Socialdemokratų, Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų ir „Tvarkos ir teisingumo“ atstovų kartu su Savivaldybės administracija dėjo visas pastangas, kad 2017 metais savivaldybės biudžete numatytos priemonės būtų sėkmingai įgyvendintos. 2017 metų biudžetas buvo patvirtintas labai įtemptas, nes dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų procedūrų kai kurių darbų ir paslaugų faktinį apmokėjimą teko perkelti į 2018 metus. Siekiant pagerinti skirtų lėšų panaudojimą, nedidelės vertės darbus Savivaldybės taryba pavesdavo pirkti ir pačioms įstaigoms, todėl ženkliai paspartėjo darbų atlikimo terminai, o Savivaldybės administracijos skyriai daugiau dėmesio ir žmogiškųjų resursų galėjo skirti sudėtingiems bei didelės vertės pirkimams.

Savivaldybės tarybos komitetai, komisijos, Savivaldybės administracijos darbuotojai, biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovai bei jų vadovaujami kolektyvai stengėsi dirbti darniai ir sutelktai, kad Klaipėdos rajono savivaldybė ir toliau liktų pirmaujančiųjų gretose pagal įvairius socialinius bei ekonominius rodiklius. Prie ženklaus gyvenimo kokybės savivaldybėje gerėjimo savo indėlį įnešė ir nevyriausybinis sektorius bei verslas.

 

Kokius pagrindinius atliktus darbus galėtumėte išskirti?

Nemažai darbų ne tik įvykdėme, bet ir pradėjome. Tikiuosi, kad visi pradėti darbai bus nuosekliai ir atsakingai vykdomi, kad kitąmet galėtume įvertinti praėjusių ir šių metų įdirbį. 2017 m. buvo pradėti Gobergiškės pradinio skyriaus pastato modernizavimo darbai, pastatytas pastatas ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams prie Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro, kartu su Švietimo ministerijos lėšomis atlikti Endriejavo pagrindinės mokyklos ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos specialiojo skyriaus pastatų modernizavimo darbai, įrengta jaunimo vasaros estrada.

Kartu su Vokietijos „Lions“ klubu pastatėme bendruomeninius vaikų globos namus, kuriuose jau šiemet apsigyveno vaikai. Kartu su Europos Sąjungos paramos lėšomis nupirkta dešimt socialinių būstų.

Daugiau lėšų skirta kelių priežiūrai ir plėtrai. Užbaigti Gargždų m. Užuovėjos gatvės rekonstravimo darbai, tęsiami kelio Klaipėda−Karklė−Dargužiai rekonstrukcijos darbai, o pėsčiųjų tako Placio gatvėje nuo Pajūrio regioninio parko lankytojų centro link jūros statybos ir apšvietimo įrengimo darbai jau užbaigti. Pradėta kelio Kiškėnai−Lėbartai−Ketvergiai rekonstrukcija, įgyvendinti Gargždų miesto 176 gyvenamųjų namų kvartalo elektros sistemos sutvarkymo darbai.

Užbaigti ir Girkalių kultūros namų ir pastato Žadeikiuose modernizavimo darbai, pradėtas Dovilų etninės kultūros centro pastato modernizavimas.

2017 m. įrengta 10 pusiau požeminių komunalinių atliekų surinkimo aikštelių Gargždų mieste, o 30 jų suprojektuota visame Klaipėdos rajone. Endriejavo seniūnijoje ir kultūros centre įrengtas geoterminis šildymas. Parengti techniniai lietaus nuotekų surinkimo sistemų projektai Gargždų ir Priekulės miestuose, Dovilų, Kretingalės, Jakų ir Vėžaičių miesteliuose. Iš ES lėšų AB „Klaipėdos vanduo“ vykdo ir vykdys geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtrą Veviržėnuose, Judrėnuose, Plikiuose, Girkaliuose, Drevernoje, Priekulėje, Lapiuose, Kvietiniuose, Trušeliuose, Mazūriškėse, Klipščiuose, Kalotėje, Ketvergiuose, Kalviuose. Tai ženkliai pagerins Klaipėdos rajono gyventojų gyvenimo kokybę.                                                                          

Visiems Tarybos nariams – valdančiosios daugumos ir opozicijos atstovams, Savivaldybės administracijos darbuotojams reiškiu nuoširdžią padėką už nuoširdų ir konstruktyvų darbą Savivaldybės žmonių labui. Rajono gyventojus kviečiu į Savivaldybės veiklos ataskaitos pristatymus, kurių metu detaliau apžvelgsime nuveiktus darbus.

 

Visą Klaipėdos rajono savivaldybės mero Vaclovo Dačkausko ataskaitą galite rasti Savivaldybės interneto svetainėje www.klaipedos-r.lt. Taip pat bendra Savivaldybės 2017 m. veiklos ataskaita bus išspausdinta ir išdalinta J. Lankučio viešosios bibliotekos filialams, mokyklų bibliotekoms ir seniūnijoms, kur su ja galės susipažinti visi norintys.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 418 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,