Mano Gargždai



Klaipėdoje baigti trys su brangių transporto priemonių vagystėmis susiję tyrimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba užbaigė tris ikiteisminius tyrimus, susijusius su transporto priemonių vagystėmis.

 

Kaltinamuoju aktu užbaigtas tyrimas dėl 2017 m. liepos 19–20 d. iš Budelkiemio g. Klaipėdoje daugiabučio kiemo dviejų anksčiau į policijos akiratį nepatekusių uostamiesčio gyventojų galimai įvykdytos didelės –15 000 eurų vertės – automobilio „Audi Q7“ vagystės.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad ilgapirščiai, pasitelkę dar vieną anksčiau Lietuvoje teistą klaipėdietį, gerai suplanavo ne tik transporto priemonės vagystę, bei ir jos realizavimą – ardymą ir pardavimą dalimis: su tuo tikslu surado Klaipėdos pakraštyje, atokiau nuo pašalinių akių, tinkamas patalpas vogtam automobiliui laikyti, kur jis buvo ardomas ir, dedant skelbimus elektroninėje erdvėje, bandytas parduoti dalimis. Kruopštaus ir nuoseklaus tyrėjų darbo dėka pavyko kaltininkus sučiupti su įkalčiais, dar nespėjus realizuoti išardytos mašinos detalių. Automobilis grąžintas draudimo bendrovei, kuri jau buvo spėjusi išmokėti pinigus nukentėjusiajam.

Baudžiamuoju įsakymu, Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams glaudžiai bendradarbiavus su Skuodo r. PK kolegomis, užbaigtas ikiteisminis tyrimas dėl Vokietijos Federacijoje ir Norvegijos Karalystėje 2016 gruodžio–2017 balandį nusikalstamu būdu įgyto turto: penkių didelės – beveik 350 000 eurų – vertės traktorių „John Deere“ realizavimo bei pasikėsinimo realizuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Policijos pareigūnams pavyko nustatyti, kad visų užsienyje vogtų traktorių VIN numeriai buvo suklastoti, pagaminti nauji dokumentai. Tada jie atgabenti į Lietuvą, ir du traktoriai parduoti šalies ūkininkams, trys – buvo ruošiami parduoti. Apmaudu, kad naujiesiems savininkams teko imti didžiulius kreditus pirkiniams įsigyti, nes, nustačius, kad jie vogti, žmonėms paskirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas, po to visi traktoriai paimti ir grąžinti teisėtiems savininkams užsienyje. Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Raseinių miesto gyventojas – jau ankščiau teistas vienos bendrovės direktorius.

 

 

Be to, užbaigtas tyrimas, pradėtas dėl šiemet, kovo 10 d., įvykdytos galimai automobilio (katafalko), priklausančio vienai iš Plungės laidojimo, šarvojimo paslaugas teikiančių bendrovių, vagystės. Tyrimo metu pareigūnai nustatė tikrąsias šio įvykio aplinkybes: įmonės darbuotojas, net 15 kartų teistas už vagystes, sukčiavimus ir kt. nusikalstamas veikas nuosavybei, žmogaus sveikatai ir viešajai tvarkai, plungiškis, turėdamas galimybę patekti į bendrovės patalpas, prieigą prie aikštelėje stovinčių transporto priemonių ir jų raktų, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo ir leidimo vairuoti tarnybinį automobilį, sumanė pasiimti mašiną pasivažinėti su draugais.

Tamsiu paros metu, važiuodamas ja iš Kretingos į Plungę, viršijęs greitį ir nesuvaldęs automobilio posūkyje, nuvažiavo į griovį ir nepataisomai sugadino 30 000 eurų vertės bendrovės turtą. Paaiškėjus, kad vagystės fakto nebūta (vyriškio veika vagyste nelaikoma), tyrimas nutrauktas, tačiau kaltininkui teks atsakyti administracine tvarka už eismo įvykį ir atlyginti žalą bendrovei.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,