Mano Gargždai



Uostininkams iššūkiu tapo ledinis laivas

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr.

Klaipėdos uoste prišvartuotas neįprastas laivas, ypatingas ne savo parametrais ar atgabentu kroviniu, o itin neįprasta išvaizda. Siaučiant audrai jūroje ir spengiant šalčiui, su Panamos vėliava plaukiojantis laivas „Usolie“ apsitraukė storu ledo sluoksniu ir šiuo metu primena plaukiojančią ledo skulptūrą.

„Priimti šį Šiaurės jūroje ledu apsitraukusį laivą uostininkams buvo iššūkis, mat tokių atvejų būna itin retai. Buvo kruopščiai derinami laivo priėmimo veiksmai, mat buvo apšalę laivo švartavimo mechanizmai, apledijęs laivas buvo netekęs manevringumo. Be to, įlipti į ledu aptrauktą laivą locmanams pavyko ne iš pirmo karto, tačiau dėl jų profesionalumo, laivas buvo saugiai įvestas į Klaipėdos uostą“, - pasakojo Klaipėdos uosto kapitonas Adomas Alekna.

225 m ilgio ir 32,24 m pločio laivas atgabeno fosfatus, jis prišvartuotas prie 8–9 krantinių. Dėl laivą apgaubusio storo ledo sluoksnio krova nesustojo. Laivo triumus bus galima iškrauti, kai jie bus atitirpdyti ir juos bus įmanoma atidaryti. Nukrovus dalį krovinio iki leistinos grimzlės (11,5 m), laivas bus peršvartuotas prie 68 krantinės.

Didesnių problemų ši žiema Klaipėdos uostui nesukėlė, laivyba vyko sklandžiai. Šią savaitę buvo prišvartuotas „panamax“ tipo dydžio laivas „Peace pearl“. Jo ilgis – 225 m, plotis – 32,26 m. Laivas prišvartuotas prie 142 krantinės.

„Klaipėdos uostas – vienintelis neužšąlantis Baltijos šalių jūrų uostas. Net ir šalčiausiomis žiemomis čia garantuojama sklandi laivyba. Tai, kad galime priimti laivus ištisus metus, mums leidžia būti konkurencingiems, nes svarbu klientams paslaugą suteikti ne tik kokybiškai, bet ir kaip galima operatyviau“, - teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

 

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 251 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,