Mano Gargždai



Gimnazistai lankėsi viešojoje Jono Lankučio bibliotekoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniai su gimtosios kalbos mokytoja Zofija Vaitkuviene nutarė pasižvalgyti po turtingą ir jaukią Gargždų miesto biblioteką. I. Končiaus nuotr. „Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniai su gimtosios kalbos mokytoja Zofija Vaitkuviene nutarė pasižvalgyti po turtingą ir jaukią Gargždų miesto biblioteką. I. Končiaus nuotr.

Visus mokslo metus sunkiai bei atsakingai per lietuvių kalbos ir literatūros pamokas dirbę, skaitę knygas, IIf klasės mokiniai su gimtosios kalbos mokytoja Zofija Vaitkuviene nutarė pasižvalgyti po turtingą ir jaukią Gargždų mieste įskūrusią Klaipėdos rajono savivaldybės viešąją Jono Lankučio biblioteką. Tokios netradicinės pamokos tikslas buvo susipažinti su bibliotekos veikla, jos inovacijomis, teikiamomis paslaugomis.

 

Moksleiviai buvo svetingai sutikti informacinio skyriaus vedėjos, kuri tapo šios edukacinės išvykos gide. Išgirdome reikšmingų faktų: pristatyta Jono Lankučio – literatūros kritiko, Gargždų miesto garbės piliečio – biografija, pakalbėta apie šiuolaikinių bibliotekų teikiamas paslaugas. Taip pat skaitykloje galima išvysti eksponuojamas parodas – šįkart patyrinėjome knygas, parašytas gotišku šriftu. Ko gero, ne daugelis suprastų tokį tekstą.

Po to apsilankėme šio pastato širdyje – pačioje bibliotekoje, knygų išdavimo skyriuje. Ten mokiniai pasižvalgė po knygų lentynas, galėjo atsiversti Justino Marcinkevičiaus ar Maironio poezijos rinktines, pavartyti mėgstamo žanro knygas, pabendrauti su bibliotekos darbuotoja. Taip pat sužinojo įdomių faktų, pavyzdžiui – bibliotekoje yra apie 60 000 knygų.

Išvyka baigėsi susitikimu su vyresniosiomis bibliotekininkėmis – jos papasakojo apie šios įstaigos veiklą, kaip įsigyjamos knygos, gimnazistai galėjo iš arčiau susipažinti su darbu bibliotekoje. Taip pat buvo pasiūlyta dalyvauti konkurse „Skaitymo iššūkis“: per visą vasarą reikia perskaityti penkias knygas (apie konkursą daugiau galima sužinoti ČIA). Argi ne puiku būtų ir perskaityti penkias įdomias knygas, ir dar laimėti nuostabių prizų?

Taigi, laikas tikrai neprailgo, o išvyka naudinga: buvo pagilintos žinios apie pačią biblioteką, susipažinome su šios įstaigos darbuotojų užsiėmimų specifika. Išgirdome palinkėjimą skaityti, kad taptume kūrybingi, kad sklandžiau ir vaizdingiau kalbėtume... Norisi tikėti, kad po šio apsilankymo gimnazistai dažniau atras kelią į viešąją Jono Lankučio biblioteką.

 

Akimirkos iš išvykos – Igno Končiaus nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 300 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,