Mano Gargždai



„Klaipėdos“ dviratininkams – du aukso ir vienas sidabro medalis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuvos čempionai – Rojus Adomaitis, Gediminas Bagdonas ir Justas Beniušis. T. Gaubio nuotr. Lietuvos čempionai – Rojus Adomaitis, Gediminas Bagdonas ir Justas Beniušis. T. Gaubio nuotr.

Dviračių komandos „Klaipėda“ ir „Viesulo“ sporto centro atstovai puikiai pasirodė savaitgalį, birželio 22–24 dienomis, Gargžduose ir jų apylinkėse vykusiame Lietuvos dviračių plento čempionate: Justas Beniušis iškovojo auksą ir sidabrą, o Rojus Adomaitis pasidabino aukso medaliu. Tiek asmeninėse, tiek grupinėse lenktynėse klaipėdiečiai nusileido tik profesionalų komandoms atstovaujantiems ir didelę patirtį sukaupusiems Gediminui Bagdonui, Ramūnui Navardauskui bei Evaldui Šiškevičiui.

 

Pirmąją čempionato dieną – penktadienį – J. Beniušis tapo Lietuvos jaunimo (iki 23 metų) asmeninių lenktynių čempionu. Justas 32 km distanciją įveikė per 41 min. 18,132 sek. (vid. greitis – 46,5 km/h). Antrą vietą užėmė nugalėtojo titulą gynęs Venantas Lašinis („Staki-Technorama“). Jį J. Beniušis pranoko net 1 min. 26,03 sek. Bronzą pelnė Kęstutis Vaitaitis („Staki-Technorama“, +1.37,82).

„Artėjant čempionatui, dvi savaites praleidome Belgijoje. Ten turėjome nemažai startų. Per lenktynes kaskart sekėsi vis geriau. Grįžus į Lietuvą, iki čempionato buvo likusi savaitė. Per ją šiek tiek visi kartu pasivažinėjome, pasibandėme dviračius asmeninėms lenktynėms, – sakė J. Beniušis. – Penktadienį jaučiausi tiktai gerai. Atlikau ilgą apšilimą ir tikėjausi geriausio. Trasos pradžioje važiavau atsargiai. Didinti tempą pradėjau tik po pirmos įkalnės. Iki finišo likus 12 kilometrų, treneris pasakė, kad pirmauju. Tada supratau, kad važiuoju teisingai ir jeigu išlaikysiu tempą, tai pergalė bus mano.“

Sekmadienį „Klaipėdos“ komanda, vadovaujama trenerių Artūro ir Vaclovo Šiugždinių, stojo į vyrų ir jaunimo grupinių lenktynių startą. Jose ketvirtas finišavęs R. Adomaitis džiaugėsi šalies jaunimo čempiono titulu. Šeštas finišavęs J. Beniušis jaunimo grupėje pelnė sidabro medalį, o bronza atiteko septintam finišavusiam Venantui Lašiniui („Staki- echnorama“). Devintas finišo liniją kirtęs Romas Zubrickas jaunimo įskaitoje buvo ketvirtas.

„Tikėjomės, kad lenktynės tikrai nebus lengvos ir sunkiausia dalis bus kalno viršūnė. Taip ir buvo. Troškome čempiono titulo ir žinojome pagrindinius savo varžovus. Norėjome, kad lenktynėse kuo ilgiau išsilaikytų visa komanda ir kad pabėgimuose turėtumėme savo žmogų. Tarp atitrūkusių dviratininkų pavyko atsidurti Kazimierui ir Kasparui. Rojus paragino į kalniuką važiuoti aštriau, nes viršūnėje gali būti ne pyragai. Todėl kildavau, kiek galėdavau, – pasakojo J. Beniušis. – Mūsų grupei skilus į dvi dalis, pirmojoje buvo Tomas Gembeckas iš „Staki-Technorama“ komandos ir mūsų Rojus. Žinojau, jei situacija nepasikeis, tai laimės Rojus, o mes kausimės dėl trečios vietos. Bet Rojus ten liko vienas, o Tomas grįžo pas mus. Būtų idealu, jei Romui būtų pavykę aplenkti V. Lašinį. Bet turime čempiono titulą ir antrą vietą!“

Klaipėdiečių nuotaika po šio čempionato geresnė nei buvo prieš metus.

„Jaučiamės geriau. Dabar turime dvi pirmas vietas, o pernai buvo dvi antros”, – teigė J. Beniušis.

R. Adomaitis džiaugėsi ir titulu, ir savo gera sportine forma. „Nuo pat starto jaučiausi gerai. Tik visų lenktynių metu buvo sunku patikėti, kad pagaliau galiu važiuoti. Senokai taip bebuvo. Nepaisant to, visos mintys sukosi apie tai, kaip labiau padėti Justui, nes jis penktadienį įrodė, jog yra gana gerai pasirengęs. Bet įvyko taip, kad likau su lyderiais. Buvo smagu. Likus ratui, tyliai su treneriais jau šventėme pergalę. Buvo likę tik laimingai atvažiuoti iki finišo. Viskas baigėsi sėkmingai. Gal net labiau džiugina, kad buvau ketvirtas elito grupėje. Dėkoju komandai, jos rėmėjams ir čempionato organizatoriams”, – sakė buvęs dukart Lietuvos jaunių čempionas.

Grupines lenktynes elito grupėje laimėjo G. Bagdonas („Ag2r La Mondiale“). Jis 182,4 km (10 ratų po 18,24 km) nuvažiavo per 4 val. 26 min. 34 sek. (vid. greitis – 41,1 km/h) ir antrą vietą užėmusį triskart Lietuvos grupinių lenktynių čempioną Ramūną Navardauską („Bahrain Merida“) aplenkė 1 min. 46 sek. Bronzos medalį pelnė Evaldas Šiškevičius („Delko Marseille Provence KTM“, +2.42).

Čempionate „Klaipėdos“ komandai dar atstovavo Alanas Marcinkėnas, Mantas Januškevičius, Denas Masiulis, Kazimieras Ramonas, Kasparas Punkrys, Arvydas Birenis ir Aivaras Meškauskas.

Pernai Lietuvos pirmenybių jaunimo grupėje J. Beniušis iškovojo sidabro (grupinės lenktynės) ir bronzos (asmeninės lenktynės) medalius, o A. Birenis pelnė sidabrą (asmeninės lenktynės).

Liepos 1 dieną „Klaipėdos“ komanda dalyvaus „Lietuvos plento taurės“ varžybų ketvirtajame etape Lyduokiuose (Ukmergės raj.), o liepos 4-7 dienomis į Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) kalendorių įtrauktose „Solidarumo“ lenktynėse Lenkijoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 366 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,