Mano Gargždai



Praūžė dvi dienas trukęs festivalis „Klaipėda Motor BBQ“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Renginio akimirka. S. Vaičienės nuotr. Renginio akimirka. S. Vaičienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Klaipėdos rajone, kaimo turizmo sodyboje „Gribžė“, vyko automobilių mylėtojų festivalis „Klaipėda Motor BBQ 2018“. Renginys organizuotas jau trečią kartą, pirmą kartą – dvi dienas.

 

Kaip pasakojo organizatoriai, pasiruošimas renginiui užtruko pusmetį – reikėjo rasti vietą, suplanuoti renginio detales, rasti rėmėjus, be kurių automobilių mylėtojų šventė nebūtų įvykusi.

Festivalyje sulaukta apie 90 dalyvių iš visos Lietuvos – Šiaulių, Panevėžio, Kauno, Vilniaus, Alytaus, Marijampolės ir kitų miestų, taip pat svečių iš Latvijos.

„Gaila, kas neprasinešę neatvyko apie 30 registruotų dalyvių, kuriems rėmėjai buvo paruošę marškinėlius. Kitąmet bandysime užtikrinti, kad tokie dalykai nepasikartotų. Keli automobiliai, deja, „užlūžo“ pakeliui į festivalį“, – nesklandumus įvardijo vienas organizatorių Simas Paulauskas.

Reginys, pritraukęs ir apie 500 žiūrovų, nepabūgusių lietaus, startavo šeštadienio popietę. Charizmatiškas vedėjas Gintautas Šutavičius linksmino ir suaugusius, ir vaikus, kuriems atiteko nemažai rėmėjų prizų.

„Vyko VIP automobilių pristatymas, įdomūs pasakojimai nuo ko viskas prasidėjo ir kodėl gi būtent šis automobilis ar motociklas privertė imtis darbų. Matavome ir automobilių garso išmetimą pagal decibelus, tai ir ausys, ir kvėpavimas kentėjo nuo griausmo ir dūmų kiekio. Renginio metu vyko ir vieno vaikinuko bernvakaris. Tai jam teko išmėginti ir Makso pokštą – prikišti veidą prie dyzelinio automobilio išmetimo sistemos. Vaikinukas, kaip priklauso, gavo ir dar veiksmo – teko susirungti nevirtų kiaušinių rungtyje“, – pasakojo organizatoriai.

Renginyje taip pat buvo galima išmėginti rėmėjų siūlomą produkciją – pripučiamą batutą, burbulinių kamuolių pramogas, įvairius rankų darbo žaidimus, užkąsti ir atsigaivinti gaiviaisiais gėrimais.

Renginio finalinis akordas – nominacijų paskelbimas. 6-ios iš 10-ies nominacijų buvo renkamos internetiniu balsavimu. Vyko bandomasis sistemos testavimas – ne feisbuko „patinka“ rinkimas, o tinklapyje paspaudus ant nuotraukos. Manyta, kad taip pavyks surinkti tikslesnę auditoriją ir gauti teisingesnius rezultatus.

„Deja. Padarėme didelę klaidą, dėl kurios gailimės iki šiol. Automobiliai, už kuriuos balsuota, neatitiko esmės, o pakeisti buvo jau vėlu – būtume susilaukę dar didesnės kritikos. Pasimokėme, klaidas jau taisome ir ruošiamės kitiems renginiams“, – teigė S. Paulauskas.

Po apdovanojimų vyko dūzgės, o kita diena buvo skirta atsipalaidavimui. Kaip teigė organizatoriai, planuojama festivalį kitąmet rengti tris dienas, dvi naktis.

„Prailginus atvykimo laiką, programą, tam tikrus dalykus paryškinus. Turėdami gerą komisiją, tikimės, ir išlaikydami esančius rėmėjus, mes ištaisysime klaidas ir padarysime geriausią renginį mūsų krašte, – planais dalinosi organizatoriai. – Džiaugiamės tuo, kad debesys prasisklaidė ir Joninės praėjo be lietaus. Nuoširdžiausiai dėkojame, jog mus priėmė kaimo turizmo sodyba „Gribžė“ ir tikimės ten sugrįžti. Taip pat džiaugiamės, jog pavyko atgabenti į renginį ne vieną nematytą automobilį ar motociklą. Ačiū visiems dalyviams ir svečiams.“

 

Nominacijų nugalėtojai:

Griausmingiausias automobilis (dB) – „BMW E36“;

Gražiausi ratai – „VOLVO 244“;

Gražiausias automobilis – „BMW E91“;

Gražiausias variklio skyrius – „NISSAN 200SX“;

Gražiausias salonas – „VOLVO 244“;

Seniausias automobilis – „BMW 1602“ – 1969 m.;

Sportiškiausias automobilis – „BMW E91“;

Gražiausias oldschool‘as – „Volkswagen Golf MK2“;

Gražiausias motociklas – „Harley Davidson flht“;

SteelArt‘as AirRide – „Volkswagen Passat B5“.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 527 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,