Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazistai „svečiavosi“ pas K.Donelaitį

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Mokiniai aplankė įspūdingą kilnojamąją parodą, kurioje pristatoma XVIII a. Prūsija bei K. Donelaičio kūrybinis palikimas. Kamilės Klevinskytės nuotr. Mokiniai aplankė įspūdingą kilnojamąją parodą, kurioje pristatoma XVIII a. Prūsija bei K. Donelaičio kūrybinis palikimas. Kamilės Klevinskytės nuotr.

2014 m. sausio 1 d. sukako 300 metų, kai gimė lietuvių grožinės literatūros pradininkas Kristijonas Donelaitis. Šia proga Mažosios Lietuvos muziejus kartu su gausiu būriu partnerių parengė projektą „Kelionė į istorinę Prūsiją. Skirta Kristijono Donelaičio metams paminėti“.

Sausio 29-30 d. pirmosios gimnazistų grupės vyko į Mažosios Lietuvos istorijos muziejų.  Mokiniai aplankė įspūdingą kilnojamąją parodą, kurioje pristatoma XVIII a. Prūsija bei K. Donelaičio kūrybinis palikimas. Gimnazistai pasižiūrėjo specialiai rašytojo 300 – osioms gimimo metinėms sukurtą filmą „K. Donelaitis, Tolminkiemis ir mes“, klausėsi muziejaus darbuotojos pastebėjimų, pateikė klausimų.

Vėliau mokiniai turėjo galimybę užsiimti praktine veikla: gotišku šriftu rašyti žąsies plunksna, išspręsti kryžiažodį, su duotais žodžiais sukurti eilėraštį ir net surinkti dėlionę – lietuvninko portretą.

 Gimnazijos ugdytiniai netradicinėje pamokoje - kultūrinėje-edukacinėje programoje - vaizdžiau pažino žymaus rašytojo K. Donelaičio epochą ir jo kūrybą.

Mokinių įspūdžiai:

,,Sužinojau, kad rašytojas gimė 1714 m. sausio 1 dieną – tą pačią dieną esu gimęs ir aš! Labiau įsidėmėjau žymųjį kūrinį – poemą ,,Metai''. Man įdomu, kad pirmas paminklas rašytojui pastatytas Klaipėdoje.

Pamoka tikrai buvo  įdomesnė, nes kalbėjo muziejaus darbuotoja, patiko spręsti kryžiažodžius -  reikėjo žinių apie K.Donelaitį. Pirmą kartą rašiau su plunksna.“ (V.Klevinskis)

,,Man labai patiko edukacinė pamoka apie Donelaitį. Filmas, rodomas muziejuje, tikrai privertė susimąstyti, kokią įtaką darė ir dabar vis daro šis paprastas ir labai gabus žmogus. Labai užsinorėjau nuvykti į Tolminkiemį ir pamatyti bei pajusti dvasią, kuri ten yra jau daugelį metų. Užsiėmimai po pasakojimų ir filmo galėjo vykti ilgiau, buvo iš tiesų įdomu:) Ačiū už pasiūlymą vykti į šią kelionę, manau, ateityje būtų puiku nuvažiuoti į kažkokią panašią pamoką.“ (A.Krebsaitė)

,,Šiandienos ekskursija į muziejų man labai patiko. Sužinojau tikrai daug daugiau apie Kristijoną Donelaitį, kaip apie asmenybę, taip pat ir apie jo gyvenimą. Jis pasirodė man labai gabus, užsispyręs, tikslo siekiantis žmogus. Savo gyvenime norėčiau pabendrauti su tokiu žmogumi, pasisemti patirties. Taip pat labai patiko, kad po informacinės dalies vyko įvairios užduotys: taip galėjome įtvirtinti savo naujai įgytas žinias. Savo draugams taip pat patarsiu apsilankyti šiame muziejuje ir susipažinti su tikrai gabiu žmogumi. Džiaugiuosi, kad geriau pažinau K. Donelaitį. Ne kiekvienas turi tokią galimybę...“. (R.Kutniauskaitė)

 

Kamilės Klevinskytės nuotraukos: 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 127 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,