Mano Gargždai



Žemdirbiai raginami kreiptis dėl force majeure pažymų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Žemdirbiams dėl sausros, liūčių netekusiems dalies pajamų ir galintiems sunkiau vykdyti prisiimtus įsipareigojimus pagal sutartis, Žemės ūkio ministerija primena, kad nuo atsakomybės už sutarties nevykdymą žemdirbys gali būti atleidžiamas, jeigu įrodo, kad sutartis neįvykdyta dėl force majeure aplinkybių.

 

Kaip vienas iš įrodymų gali būti panaudotos Prekybos, pramonės ir amatų rūmų išduodamos šias aplinkybes liudijančios pažymos. Sutartinius santykius reguliuoja civilinė teisė ir laisvas šalių susitarimas.

Viceministrė Ausma Miškinienė pabrėžia, kad sausros – ekstremalios situacijos – paskelbimas neatleidžia nuo įsipareigojimų, prisiimtų pagal privačių subjektų sutartis.

„Net force majeure pažyma nėra šimtaprocentinis garantas, kad bus atleidžiama nuo įsipareigojimų, prisiimtų pagal privačių subjektų sutartis. Mes sudarysime galimybes atleisti pareiškėjus nuo atsakomybės už ES ir nacionalinės paramos priemonių įsipareigojimų nevykdymą tais atvejais, kai jie nevykdomi dėl stichinės sausros, tačiau negalime reguliuoti privačių sutartinių santykių ir įsipareigojimų vykdymo“, – aiškino viceministrė A. Miškinienė.

Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos prezidentas Karolis Šimas pažymi, kad kiekvienu atveju iškilus sunkumams vykdyti sutartinius įsipareigojimus reikia kreiptis į grūdų pirkėjus ir kartu įvertinti bei spręsti situaciją, kaip įsipareigojimai pagal sutartį galėtų būti įvykdyti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,