Mano Gargždai



95-ojo jubiliejaus proga pasveikintas Šernų kaimo gyventojas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Vakar mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė ir šios seniūnijos socialinė darbuotoja Vitalija Šimkienė vyko pasveikinti Šernų kaimo gyventojo Juozo Rusteikos su garbingu 95-uoju jubiliejumi. Šiais Valstybės šimtmečio metais garbingiausia dovana – Trispalvė.

 

Senolis, didžiąją gyvenimo dalį dirbęs eiguliu, ir dabar gyvena žalumos apsuptoje senoje sodyboje, dar ir dabar puikiai ir gana stipriai atrodo, tik skundžiasi regėjimu. Jo gyvenimą lengvina kartu gyvenanti dukra Zita. Iš viso Juozas turi septynias dukteris ir keturis sūnus, didelį būrį anūkų, proanūkių ir vieną proproanūkę. Daugumą artimų šeimos narių gyvena Lietuvoje, tačiau yra išvykusių ir į Angliją bei Ameriką.

Pats Juozas Rusteika taip pat augo vienuolikos vaikų šeimoje. Tėvas Justinas mirus Juozo mamai Grasildai, buvo vedęs ir antrą kartą. Jį patį miške sudraskė žvėrys. Gimęs Plungės rajone, Didžiųjų Mostaičių kaime senolis mokyklą jau baigė Agluonėnuose, tuomet direktoriaus pareigas ten ėjo Stasys Račkauskas. Toliau, mokslus baigęs Kauno A. Kvedaro technikume, Juozas įgijo eigulio specialybę.

Senoliui linkėta daug sveikatos, dar ilgų gyvenimo metų, patiriant džiaugsmingas dienas su gausiu artimųjų būriu ir perduodant jiems praeities liudijimus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 208 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,