Mano Gargždai



Rudens lygiadienis subūrė Vėžaičių seniūnijos bendruomenes (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Išvykos dalyvių nuotr. Išvykos dalyvių nuotr.

Penktadienio vakarą būrys Vėžaičių seniūnijos bendruomenių narių vykome į Dreverną, į lygiadienio ir dagos šventę. Bendruomenės vykdė VBT projektą pagal nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo programą.

 

Įsikūrę jaukiuose nameliuose ant marių kranto, prie pat žymaus Drevernos apžvalgos rato, patraukėme į Drevernos kultūros namus susitikti ir pabendrauti su kaimelio bendruomene. Buvome sužavėti šiltu renginių organizatorės Virginos Asnauskienės ir ansambliečių sutikimu. Gražia šišioniškių kalba buvome pasveikinti, paegzaminuoti, pamaloninti balsingų dainų, įtraukti į šišioniškių šokius ir žaidimus.

Dreverniškės pasiūlė užeiti į mokyklos kiemą, kur buvo rodomas naktinis kinas, veikė parodos „Akimirkos“, „Su tėkme“, „Ugnies virsmai“, gyvai muzikavo jaunuolių grupė. Ten tvyrojusi menininkų dvasia, kurią sukūrė amatininkų gildija „Krikragaa“, nepaliko visą išvyką, todėl neatsitiktinai grįždami namo, dar kartą ten užsukome paragauti sveikuoliško maisto bei įsigyti lauktuvių namiškiams.

Vakare, siaučiant stipriam vėjui, susirinkome draugėn ant marių kranto. Padėkoję projekto vadovei Laimai Karbauskienei, bendruomenės nariai išsakė, kam kas skauda, dėl ko džiaugiasi: Maciučių-Kalniškės bendruomenė jau seniai svajoja turėti savo bendruomenių namus, Antkopčio seniūnaitijos seniūnaitis Petras Jakaitis puoselėja viltį išvalyti ir sutvarkyti tvenkinio, esančio Antkopčio kaime, Ąžuolų gatvėje, pakrantes, girininkiškiai didžiavosi sutvarkyta viešąja erdve ir pakvietė atvykti į jų organizuojamus renginius, Lapių bendruomenės nariai pasigyrė, kad po savaitės išvyksta į kelionę, į Gdanską iš projekto „Slidinėjimo trasos įrengimas Utrių kalne“ uždirbtų lėšų. Vėžaičių seniūnijos seniūnas Alvydas Mockus pasidžiaugė bendruomenių bendryste ir palinkėjo, kad tokie ar panašūs susitikimai tarp bendruomenių taptų tradiciniais. Kas žino, gal per šį susitikimą buvo garsiai išsakyta idėja, kuri bus realizuota per kitų metų VBT projektą.

Rytojus mums, žemiečiams, buvo dar įspūdingesnis. Patyrėme, prie kokių vėjų gyvena dreverniškiai. Šiaudinės skulptūros, paruoštos lygiadienio ir dagos šventei deginimui, tiesiog, neatlaikė vėjų gūsių, viena po kitos krito į marias. Teko paplušėti ir pašalti skulptūrų statytojams, kol iškėlė į krantą. Smėlio ir šiaudines skulptūras, skirtas lygiadienio šventei apžiūrėjome ir Juodkrantėje. Aplankėme Raganų kalną, kai kas prisipažino, kad lankosi čia pirmą kartą, bet taip patiko Juodkrantės miestelis su sutvarkyta pakrante, mažomis kavinukėmis, rūkytų žuvų kvapu, kad žadėjo čia sugrįžti su vaikais ir anūkais. Atviras bendravimas, geranoriškumas, pozityvumas ir gera nuotaika vyravo tarp visų išvykos dalyvių, tad, neveltui sakoma, kad bendravimas – viena didžiausių žmogiškų vertybių.

 

Išvykos dalyvių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,