Mano Gargždai



Gargždai auga gerų darbų dėka

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Roma Litvinaitė-Paplauskienė - viena iš vaikų žaidimų aikštelės atidarymo iniciatorių. Arūno Stapono nuotr. Roma Litvinaitė-Paplauskienė - viena iš vaikų žaidimų aikštelės atidarymo iniciatorių. Arūno Stapono nuotr.

Rašytojas Gerhartas Hauptmanas yra pasakęs, kad gerumas – tai menas. Gargždų bendruomenės pirmininkės Romos Litvinaitės-Paplauskienės gerumo potėpiai, padabinę miestą, neliko nepastebėti gargždiškių. Portalo mano-gargzdai.lt skaitytojų siūlymu, R. Litvinaitė-Paplauskienė – įkvepiantis pavyzdys, vertas Metų geradario vardo.

 

Pamažu juda pirmyn

Gargždų bendruomenei su pirmininke R. Litvinaite-Paplauskiene priešaky metai buvo nenuobodūs: atgaivintas miesto parkas, įrengta vaikų žaidimų aikštelė, surengta jau tradicine tapusi Obuolių šventė, nuveikta daugybė kitų darbų. Nenuostabu, kad už aktyvumą R. Litvinaitei-Paplauskienei buvo įteiktas ir mero padėkos raštas.

Gargždų bendruomenės pirmininkė sutiko, kad 2013-ieji buvo itin intensyvūs.

„Daug visko vyko. Turime savo tikslų, idėjų, kurių nuosekliai laikomės. Vaikų žaidimų aikštelė – vienas iš žingsnių, ką buvome suplanavę. Šią vasarą tik nepavyko pastatyti visų jau nupirktų įrengimų bei suoliukų, tačiau pastarieji yra padovanoti miestui. Artėjant vasarai, jie bus pastatyti“, – žadėjo R. Litvinaitė-Paplauskienė.

Kitas užmojis, dėl kurio bendruomenė tapo labiau matoma, – parko dalies paskelbimas viešąja tyliąja zona. Bendruomenės pirmininkė pasidžiaugė, jog bendruomenės pastangomis tyla įsivyravo ne visame parke, kad kita jo dalis liko aktyvi – ten galima vystyti veiklą.

Kaip tvirtino R. Litvinaitė-Paplauskienė, aktyviai žmonės kibo į darbus, reiškė nuomonę ir renkant vietą daugiafunkcio sporto centro statybai. Visgi bendruomenės idėja centrą statyti prie parko liko neišgirsta.

 

Svarbu, kad žmonės veiktų

Pasiteiravus, su kokiais sunkumais tenka susidurti, R. Litvinaitė-Paplauskienė neslėpė, jog sudėtingiausia siekti bendruomeniškumo, „uždegti“ žmones.

„Mieste siekti bendruomeniškumo yra labai sudėtinga, nes žmonės – individualūs, gyvena savo gyvenimą, mažiau tarpusavyje bendrauja. Gargžduose yra iš visur suvažiavusių asmenybių. Nemažai jų dirba Klaipėdoje ir socialinį gyvenimą gyvena kitur. Aišku, nuosekliai veikiant, įmanoma siekti bendruomeniškumo augimo. Bet tai yra ilgas procesas. Pavyzdžiui, į bendruomenės organizuotas talkas ateidavo ir visiškai nepažįstamų žmonių. Tai didžiulis pasiekimas. Mes neturime tikslo, kad bendruomenėje būtų tūkstančiai narių. Mūsų tikslas – kad žmonės veiktų, keistųsi“, – kalbėjo Gargždų bendruomenės pirmininkė.

Anot R. Litvinaitės-Paplauskienės, žmonės gali rinktis ir kitas organizacijas.

„Užsiimdamas visuomenine veikla kažką atiduodi savo aplinkai, erdvei. Ne tik nori ką nors gauti“, – įsitikinusi bendruomenės pirmininkė.

 

Gargždai sparčiai auga

Paklausta, kokius Gargždus R. Litvinaitė-Paplauskienė regi po dešimties metų, ji spėjo, kad miestas bus gyvas, aktyvus, išvagotas dviračių takų, jį puoš puikus parkas, galbūt ir karjerų infrastruktūra bus išplėtota.

„Čia gimiau ir augau. Išvaikščiotas kiekvienas kampelis. Studijų metais, kai grįždavau namo, atrodydavo, kad tai yra pilkų silikatinių plytų miestas. Tačiau viskas keičiasi. Manau, po dešimties metų Gargždai bus Klaipėdos vertas miestelis. Ir ne ką prastesnis. Jau dabar matome tokių tendencijų“, – mąstė bendruomenės pirmininkė.

Beje, R. Litvinaitės-Paplauskienės kadencija greitai baigsis. Kovo 6 dieną vyks visuotinis Gargždų bendruomenės susirinkimas, kurio metu bus renkamas pirmininkas.

„Noriu, kad mūsų veikla tęstųsi, pagrindinės idėjos ir toliau būtų vystomos. Manau, kad parko tema toliau dirbsiu. Ir pradėjau dar nebūdama organizacijos narė. Aišku, esu labai dėkinga savo vaikams, šeimai, nes laikas, atiduotas darbui, buvo atimtas iš jų. Pirmininke tapau visai netikėtai, neplanavau ja būti. Galiu pasakyti, kad per tą laiką labai stipriai užaugau, įgijau daug patirties“, – džiaugėsi R. Litvinaitė-Paplauskienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 337 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,