Mano Gargždai



Lapiuose - „Metų knygos rinkimai 2013“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Šventės dalyviai (organizatorių nuotr.) Šventės dalyviai (organizatorių nuotr.)

Lapių filialas  (Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka) pirmą kartą prisijungė prie vykstančios akcijos „Metų knygos rinkimai 2013“ ir dalyvavo vaikų kategorijos knygos rinkimuose. Šios akcijos tikslas – pristatyti vaikams ekspertų komisijos pasiūlytas šiuolaikinių lietuvių autorių knygas, su jomis susipažinti, skaityti, reikšti savo mintis ir išrinkti geriausią metų knygą.

Lapių filialas  (Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka) pirmą kartą prisijungė prie vykstančios akcijos   „Metų knygos rinkimai 2013“ ir dalyvavo vaikų kategorijos knygos rinkimuose. Šios akcijos tikslas – pristatyti vaikams ekspertų komisijos pasiūlytas šiuolaikinių lietuvių autorių knygas, su jomis susipažinti, skaityti, reikšti savo mintis ir išrinkti geriausią metų knygą.

Prieš Naujuosius metus Lapių filialą pasiekė vaikiškų knygų komplektas pagal projektą „Lapiškių kelionė po stebuklingą knygų pasaulį“, skirtą „Metų knygos rinkimai‘ 2013“. Gautas knygų komplektas iš Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos: Tomas S. Butkus „Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“, Vitalija Lapina „Ar pažįsti Kiukį“, Kęstutis Navakas „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“, Antanas Šimkus „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt.“ ir Ingrida Vizbaraitė „Karžygiuko istorija“. Taip pat gavome galimybę surengti susitikimą su vaikų rašytoja Vitalija Lapina, knygos „Ar pažįsti Kiukį“ autore.

Bibliotekoje iškart buvo parengta gautų knygų parodėlė „Skaitykim ir išrinkim“, kuri padėjo vaikams susipažinti su akcijoje dalyvaujančiomis knygomis bei jų autoriais.

Bibliotekininkė O. Žitkienė paruošė knygos skirtukų su rinkimuose dalyvaujančių knygų pavadinimais bei internetiniais adresais, kur galima ne tik balsuoti už patikusią knygą, bet ir daugiau sužinoti apie Metų knygos rinkimus.

Projektą įgyvendinti padėjo Lapių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai, mokyklos bibliotekininkė D. Ylienė. Kiekviena klasė turėjo atlikti užduotis - pristatyti pasirinktą knygą, paruošti trumpą garsinį skaitymą su teatralizuotais elementais, nupiešti knygai iliustracijas.

Gausiai susirinkusius mokyklos pradinukus ir jų mokytojas bei svečius bibliotekininkė O. Žitkienė supažindino su „Metų knygos rinkimai 2013“ akcija, jos reikšme. Šventę pradėjo ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai (mokytoja D. Kundrotienė) paruošė knygos Kęstutis Navakas „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“ pristatymą. Mažieji nupiešė bendrą iliustraciją knygai ir kartu su mokytoja paskaitė ištrauką. 1 klasės mokinukai (mokytoja L. Lygnugarienė) pristatė knygą Tomas S. Butkus „Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“. Jie savo pasirodymą paįvairino piešiniais ir tekstais iš knygos. Antrokai (mokytoja Z. Gervinienė) pasirinko knygos Ingrida Vizbaraitė „Karžygiuko istorija“ pristatymą. Šios klasės vaikai taip pat skaitė ištrauką iš knygos. Trečiokai (mokytoja V. Bušmaitė) nuotaikingai su vaidybiniais elementais pristatė Antanas Šimkus „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt.“ knygą. O 4 klasės mokiniams (mokytoja V. Mineikienė) teko garbė pristatyti susitikime dalyvaujančios autorės knygą „Ar pažįsti Kiukį“, ketvirtokai pasirinko pristatyti ištrauką apie Kiukį ir nepamatytą gimtadienį.

 Po  nuotaikingų knygų pristatymų, pakalbinome susitikimo viešnią rašytoją Vitaliją Lapiną. Vaikai turėjo galybę įdomių klausimų rašytojai. Jiems viskas įdomu: ką mėgsta skaityti, kaip sugalvojo parašyti knygą, kas yra Kiukis, kas yra Luka ir netgi ką mėgsta valgyti, kokia spalva ir gėlė patinka, ar augina namuose kokį nors gyvūną, kokius filmus mėgsta, ar suvaidinti Kiukis, Luka panašūs į tikrovėje esančius ir t.t. Nuoširdus rašytojos bendravimas su vaikais ilgam paliks malonių įspūdžių. Renginio pabaigoje vaikai panoro  autografų.

Už išradingai pristatytas knygas klasėms dovanojame saldžių prizų ir skirtukų su informacija apie Metų knygos rinkimus, internetiniais adresais kur galima balsuoti už knygas. Vaikai paraginti balsuoti už patikusias knygas, o jei bus neaišku paprašyti tėvelių, mokytojų ir mūsų bibliotekininkių pagalbos.

Tokie renginiai skatina vaikų norą skaityti knygas, domėtis literatūra, lavina vaizduotę, ugdo kūrybiškumą, susitelkimą bendram darbui.

 

 

Lapių bibliotekos informacija ir nuotraukos

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 494 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,