Mano Gargždai



„Bangos“ gynėjas Edvinas Bračkus: „Norime atsirevanšuoti“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
E. Bračkus. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. E. Bračkus. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Šeštadienį 14 valandą Gargždų miesto stadione „Banga“ susitiks su Telšių „Džiugu“. Prieš šią dvikovą kalbėjomės su patyrusiu gynėju Edvinu Bračkumi.

 

Edvinai, po ilgos pertraukos grįžai į „Bangą“ ir rungtyniauji antrąjį sezoną. Papasakok plačiau apie savo sugrįžimą, kaip jautiesi ir ar esi patenkintas?

Su treneriu Tomu Tamošausku žaidėme kartu tris sezonus „Gargždų Pramogose“, Klaipėdos salės futbolo turnyruose. Jis žinojo mano sugebėjimus, jie tiko jo filosofijai, tad jis ir Matas Bieliauskas kvietė prisijungti prie komandos. Taip pat ir su trenerio asistentu Aurimu Šlušniu esame gerai pažįstami, ne vienerius metus kartu žaidėme. Man patiko trenerių štabas, jų planai – ką nori sukurti, ko reikalaus – tai ilgai nereikėjo galvoti. Tuo metu kaip tik trūko vidurio gynėjų komandoje, tikslas buvo sustiprinti šią grandį. Jaučiuosi gerai, viskas buvo labai gerai pažįstama, tad adaptacijos jokios nereikėjo. Iškart vieningai visi kibome į darbus ir siekėme bendro tikslo.

 

Anksčiau, kai žaidei klube, buvai vienas jaunesnių žaidėjų. Dabar – vienas vyresnių, o „Banga“ viena jauniausių lygos komandų. Ar tenka duoti patarimų, o gal kartais reikia ir pašaukti? Kaip sutariate su jaunimu?

Su jaunimu sutariame gerai. Komandoje nėra taip, kad jaunimas sau, o vyresni sau. Būna per treniruotes ar rungtynes, kad vyresni užrėkia ant jaunimo, bet taip gaunasi todėl, kad vyresnis žaidėjas nori pamokyti, patarti jaunesniam, kaip geriau elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Klimatas komandoje tikrai geras.

 

Galbūt turi savo idealą futbole, į kurį stengiesi lygiuotis ir labiausiai žaviesi?

Būtent vieno žaidėjo neturiu. Yra keletas, kurie patinka dėl tam tikrų charakterio savybių, dėl to, kaip juda aikštėje, kaip diriguoja žaidimui, kaip tiesiog mėgaujasi futbolu.

 

Paskutinėse rungtynėse Panevėžyje komanda puikiai kovojo, tačiau patyrė pralaimėjimą. Kaip manai, ko komandai pritrūko šiose rungtynėse?

Manau komandai pritrūko šaltakraujiškumo paskutinėse atakų stadijose. Turėjome neblogų šansų įmušti įvartį pirmajame kėlinyje, bet pritrūko tikslumo. Antrasis kėlinys prasidėjo labai blogai, praleidome du greitus įvarčius, bet ir tada nepalūžome, pradėjome žaisti sau būdingą futbolą, kamuolį laikyti ant žemės, rengti atakas kraštais ir iškart susikūrėme dvi puikias progas rezultatui išlyginti, bet nepavyko. Nemanau, kad buvome verti pralaimėjimo, mažų mažiausiai – lygiųjų, o pagal susikurtas, bet neišnaudotas progas turėjome laimėti. Bet toks jau futbolas. Iš smulkių neįgyvendintų detalių rezultatas tai dienai buvo ne mūsų naudai.

 

Šeštadienį dar viena svarbi dvikova prieš visada kovingą „Džiugą“. Ką išskirtum varžovų žaidime? Ir kokios nuotaikos komandoje prieš šias rungtynes?

Visų pirma, norime atsirevanšuoti už tą, manau, skaudžiausią pralaimėjimą šį sezoną Telšiuose. Tokiomis nuotaikomis dabar ir gyvename. Bus labai sunku, nes tai komanda, su tikru žemaitišku charakteriu ir kova bus visas 90 minučių. Bet mes tam esame pasiruošę.

 

Ar turi žinutę ištikimiausiems „Bangos“ aistruoliams ir žiūrovams?

Norisi padėkoti komandos fanams, žiūrovams, kad mus palaiko. Net tada, kai rezultatas būna ne mūsų naudai. Ačiū, jums, ir iki susitikimo šeštadienį stadione. Mums reikia jūsų palaikymo, o mes pasistengsime padovanoti pergalę.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 297 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,