Mano Gargždai



Nevykdydami nurodymų, medžiotojai netektų teisės medžioti

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Aplinkos ministerija parengė medžioklės įstatymo pakeitimo ir papildymo projektą, kuriame numatoma galimybė medžiotojams atimti teisę naudotis medžioklės plotais, jeigu jie nevykdo gyvūnų gausos reguliavimo reikalavimų. Šio pakeitimo prireikė po to, kai Lietuvoje buvo aptiktas afrikinio kiaulių maro užkratas, o Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nurodė, kad šalyje teks sumedžioti iki 90 proc. šernų populiacijos.

„Kiaulių maro grėsmės akivaizdoje susidūrėme su problema, kad teisiškai neturime jokių svertų priversti medžiotojų būrelius vykdyti visai šaliai svarbius veiksmus. Tai nėra gerai ir manau, kad tokios prievolės turėtų egzistuoti“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Įstatymo projekte numatoma, kad medžioklės ploto naudotojai netektų teisės naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius dėl kelių priežasčių: jeigu nuolat ir šiurkščiai pažeidinėtų medžioklės taisykles, ilgiau kaip pusmetį nesumokėtų mokesčių už medžioklės plotus ar ilgiau nei 3 mėnesius delstų atlyginti gyvūnų padarytą žalą. Tačiau svarbiausias pasikeitimas – tai, kad medžiotojai privalo vykdyti VMVT nurodymus, kuriais siekiama sustabdyti užkrečiamųjų ligų plitimą, ir regionų aplinkos apsaugos departamentų reikalavimus dėl gyvūnų gausos reguliavimo.

Įstatymo projektas perduotas derinti suinteresuotoms institucijoms. Vėliau jis bus teikiamas Vyriausybei  ir Seimui. Tikimasi, kad įstatymo pakeitimai bus priimti Seimo pavasario sesijoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 111 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,