Mano Gargždai



Rajono gyventoja pasipiktino: „Greitoji pagalba – tik „bomžams“ vežioti“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo fotografija. Asociatyvi redakcijos archyvo fotografija.

Portalas mano-gargzdai.lt sulaukė pasipiktinusios mamos skundo, kad, susirgus jos vaikui, greitosios medicinos pagalbos nepavyko prisikviesti. Pastarieji tvirtina, jog greitoji neteikia taksi paslaugų.

 

Pagalbos neprisišaukė

Moteris pasakojo, kad jos dvimetis vaikas sunegalavo sausio 27-osios naktį, pusvalandis po vidurnakčio.

„Sūnui skaudėjo ausį, pats pirštuku tai parodė. Paskambinau greitajai pagalbai, paklausiau gal galėtų atvažiuoti, nes pati nevairuoju, o vyras yra išvykęs į užsienį“, – prisiminė mažamečio mama.

Tačiau medikai nesuskubo lėkti į pagalbą. Moteriai buvo paaiškinta, kad pas jų šeimą atvykti neketinama.

„Man pasakė, kad greitoji reikiamų vaistų neturi. Perspėjo, jog vaikas verks visą naktį ir pasiūlė ieškoti, kas nuveš į ligoninę“, – pasakojo Klaipėdos rajono gyventoja.

Greitosios medicinos darbuotojų nuomonės nepakeitė mamos argumentai, kad ji neturi, kaip nuvykti į ligoninę.

„Į pagalbą pasikviečiau pusbrolį. Mano sūnų nuvežėme į Klaipėdos vaikų ligoninę. Ten vaikui sulašino vaistų ir pasakė, kad jam yra ausų uždegimas. Kitą dieną apsilankėme pas savo gydytoją. Aš manau, kad greitoji turėtų padėti, kai užklumpa bet kokia bėda. O dabar panašu, kad greitoji pagalba skirta tik „pijokams“ ir „bomžams“. Yra kaip yra“, – nuogąstavo dvimečio mama.

 

Bėda – neskubi?

Medicinos darbuotojams ausų uždegimas pasirodė per menka bėda.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė nurodė, kad toks iškvietimas nėra skubus.

„Vaikui nebuvo sutrikęs nei kvėpavimas, nei kraujotaka. Tėvai patys dėl tokios būklės, kaip ausų uždegimas, gali kreiptis į priėmimo skyrių. Čia problema – transportavimas. Galų gale, greitoji pagalba taksi paslaugų neteikia. Mama turėtų suprasti, kad ausų problemas sprendžia specialistai, tai yra nosies, ausų, gerklės gydytojas – LOR. Šiuo atveju greitoji būtų išsprendusi tik transportavimo klausimą. O reikalinga buvo specialisto pagalba“, – aiškino N. Dambrauskienė.

1 komentaras

  • Teko ir man su tuo susidurti, kai dar vaikas buvau( mazdaug 14 metu) stipriai pradejau karsciuoti (40C) mama iskviete greitaja pagalba, o jie taippat pareiske, kad ne taksi jie. Nakti vel teko kviesti ir tada jau buvau nuvezta i klaipedos vaiku ligonines reanimacini skyriu, bet ir tai veze tik todel, kad dar kazkokia moteriske i klaipeda reikejo nuvezti. Tik dabar kai gyvenu uzsienyje ir yra teke kviesti greitaja pagalba del savo vaiko, suprantu kaip is tikruju turi buti rupinamasi zmoniu, o tuo labiau mazu vaiku sveikata.

    Pranešti Vi Antradienis, 2014 vasario 11 17:42 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 142 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,