Mano Gargždai



Nuo sausio keisis valstybės tarnautojų atranka

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Valstybės tarnybos departamentas gauna nemažai paklausimų, kaip keisis valstybės tarnautojų atranka nuo sausio 1 d. ir ar naujoji tvarka bus taikoma iki šios datos paskelbtiems konkursams į valstybės tarnybą.

 

Informuojame, kad iki sausio 1 d. paskelbtus konkursus į valstybės tarnybą pagal seną tvarką organizuos tarnautojus į pareigas priimančios įstaigos, o Valstybės tarnybos departamentas pagal poreikį atliks bendrųjų gebėjimų ir vadovavimo gebėjimų patikrinimą.

Nuo 2019 m. sausio 1 d. paskelbtus valstybės tarnautojų konkursus centralizuotai vykdys Vyriausybės įgaliota institucija (Valstybės tarnybos departamentas).

Naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatyme nustatyta, kad į padalinio vadovo ar aukštesnes ir įstaigos vadovo pareigas bus atrenkami 2 geriausiai centralizuotame konkurse įvertinti pretendentai, kurių kandidatūros bus teikiamos į pareigas priimančiam asmeniui. Į kitas pareigas centralizuotai bus atrenkamas 1 pretendentas.

Įstaigos, į kurias bus atrenkami valstybės tarnautojai, taip pat dalyvaus atrankos procedūrose: rengs tarnautojų pareigybių aprašymus, aktyviai dalyvaus kandidatų į atrankas pritraukimo procese, deleguos savo atstovus į konkursų komisijas. Ypač svarbus įstaigų vaidmuo bus nustatant ir planuojant valstybės tarnautojų poreikį.

Šiuo metu yra baigiamas rengti naujas Priėmimo į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 118 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,