Mano Gargždai



Išorinės reklamos leidimų gavimo tvarka – paprastesnė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Norintiems įsirengti reklamą, kuri skelbtų apie jų teikiamas paslaugas, dažnai tekdavo susidurti su sudėtingais leidimų gavimo procesais, tačiau LR Seimo priimti Reklamos įstatymo pakeitimai supaprastino išorinės reklamos leidimų gavimo tvarką.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė teigia, kad šiuo metu yra nustatyti šeši atvejai, kai, norint įrengti išorinę reklamą, leidimas nėra reikalingas: „Leidimo nebereikia, jei reklama įrengiama ant pastato, kuriame vyksta reklamuojama veikla ir pastatas registruotas būtent tai veiklai, taip pat leidimas nėra reikalingas, jei išorinė reklama įrengiama parduotuvės viduje, t. y. kai ji matoma iš lauko parduotuvių vitrinose, panaikintas reikalavimas turėti leidimą norint klijuoti reklamą ant transporto priemonių, kurios vykdo reklamuojamą veiklą, pavyzdžiui, jei jomis vežami žmonės ar kroviniai, leidimo nebereikia ir kai iškaba įrengiama pagal patvirtintą formą (notarų, antstolių kontorų iškabos) ar kai ji yra ne didesnio nei 0,3 kv. m. ploto, taip pat leidimo nereikia, jei iškaba įrengiama pagal nustatytą formatą (šabloną), kai ant jos pateikiamas įmonės pavadinimas ar vardas pavardė, vietos, paslaugų ar prekių pavadinimas, darbo laikas, žinoma, reklama turi būti įrengiama ten, kur įsikūrusi įmonė, įstaiga arba ant prekybos ar paslaugų teikimo vietos, ne aukščiau kaip 4 metrai nuo žemės paviršiaus, neskaitant iškabos aukščio“.

Leidimų ir licencijų skyriaus vedėja Daiva Dilytė priduria, kad reklaminių iškabų, kurioms nereikalingas leidimas, plotas turi būti ne didesnis kaip:

0,5 kv. m, kai iškaba įrengiama ant gyvenamojo pastato;

1 kv. m, kai iškaba įrengiama ant negyvenamojo pastato ir ant kitų prekybos ar paslaugų teikimo vietų:

ant laikinųjų statinių ir ant kitų prekybos ar paslaugų teikimo vietų įrengiamos iškabos plotas, kai joje nurodyta informacija pateikiama ant pritaikytų išorinės reklamos pateikimo priemonių, naudojant lipdukus, užrašus ir pan., turi būti ne didesnis kaip 2 m2.

Svarbu ir tai, kad įstatymo pakeitimais Seimas nustatė ilgesnį – iki 10 metų – leidimo įrengti iškabą ar kitą išorinę reklamą galiojimo terminą (buvo nustatytas 5 metų terminas). Naujomis nuostatomis supaprastinamos iškabos įrengimo ant daugiabučių namų procedūros – nustatoma, kad įrengiant nešviečiančią iškabą ant daugiabučiame name esančių negyvenamosios paskirties patalpų (parduotuvės, kirpyklos ir kt.) išorinės sienos reikalingas ne visų savininkų daugumos, o susirinkime dalyvavusių ar raštu balsavusių savininkų daugumos (bet ne mažiau kaip 1/4 visų butų ir kitų patalpų savininkų balsų) sutikimas.

„Visais atvejais išorinė reklama turi būti įrengiama vadovaujantis teisės aktų nuostatomis. Džiugu, kad, norintiems reklamuoti savo paslaugas, mažėja biurokratinė našta, supaprastintos leidimų gavimo sąlygos. Tikiuosi, kad tai padės lengviau ir greičiau vystyti verslą. Jei kyla papildomų klausimų, reikia išsamesnės informacijos ar konsultacijos, kviečiu kreiptis į Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Leidimų ir licencijų skyrių (tel. (8 46) 47 08 98)“, – teigė mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 401 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,