Mano Gargždai



Neeilinis posėdis: Strateginio veiklos plano pakeitimams pritarta per 10 minučių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajono savivaldybės taryba rinkosi į neeilinį posėdį. Jis sušauktas po to, kai valdančiajai daugumai nepavyko susitarti su opozicija ir patvirtinti Strateginio veiklos plano 2018–2020 m. pakeitimų. Tiesa, šįkart politikai į ilgas diskusijas nesivėlė ir klausimas buvo patvirtintas kone per 10 minučių.

 

Praėjusiame Tarybos posėdyje klausimo priėmimui kelią užkirto opozicijos siekis „atstatyti teisybę“, Tarybos nariai bandė išsiaiškinti, kam buvo išleisti Savivaldybės reprezentacijai skirti 78 tūkst. eurų bei nepritarė sprendimui skirti papildomų 20 tūkst. eurų. Pritrūkus balsų, sprendimo projektas dėl Strateginio veiklos plano pakeitimų buvo nepriimtas, o jo tolesnis svarstymas perkeltas į neeilinį posėdį.

Šiandien prie bendro stalo susėdę Tarybos nariai vienintelį darbotvarkės klausimą išsprendė greičiau nei buvo tikimasi.

Posėdyje Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininko pavaduotoja Audronė Balnionienė kreipėsi į merą su prašymu visiems Tarybos nariams pateikti detalią reprezentacinių išlaidų ataskaitą: „Šis klausimas svarstomas pakartotinai dėl vienos labai rimtos ir esminė priežasties, kuri mus neramina jau vienuoliktą mėnesį, t. y. dėl reprezentacinių lėšų. Po praeito posėdžio, išgirdus, jog per beveik 20 dienų jūs sugebėjote išlaidyti 13 tūkst. eurų, pačių, valdančiųjų, akyse išvydome nuostabą ir pasimetimą, nes greičiausiai ne visi valdančiosios daugumos nariai taip pat žino, kaip jūs tas lėšas išnaudojate.“

Meras Vaclovas Dačkauskas patvirtino, jog Tarybos narės prašymas suprastas, tačiau daugiau į kalbas nesivėlė.

„Šio posėdžio galėjo ir nebūti, jei kažkas nebūtų paskubėjęs. Suprantame, kad šis klausimas turi būti priimtas, nes arba Strateginis planas prieštaraus biudžetui arba gausime vėl iš naujo tvirtinti biudžetą. Kolegos, noriu palinkėti konstruktyvumo, neskubėti ir imkime pertraukas, jei jau kažkas perkaista“, – posėdžio metu kalbėjo Nerijus Galvanauskas.

Visgi Tarybos nario patarimais pasinaudota nebuvo, mat iškart po to, nebesulaukus klausimų, meras paskelbė balsavimą pagal pateiktą sprendimo projektą. Už Strateginio veiklos plano pakeitimus balsavo 14 Tarybos narių bei 9 susilaikė. Prieš balsavusių nebuvo. Tad vienintelis posėdžio darbotvarkės klausimas buvo priimtas.

Po balsavimo progos pasisakyti nepraleidę politikai replikų pastarojo klausimo atžvilgiu nebelaidė. Naudodamasis proga, jog Savivaldybės vadovai gavo raštą iš Gargždų autobusų stoties akcininkų – UAB „Plungupė“, Vaclovas Macijauskas, kreipdamasis į Tarybos narius, ragino spręsti įsisenėjusį klausimą dėl autobusų stoties.

„Prašau, jog šis klausimas būtų sprendžiamas kuo greičiau, nes lyg ir iniciatyva iš vienos pusės yra. Stotis yra mūsų veidas, o to „bordakėlio“ laikyti neturėtume“, – teigė V. Macijauskas.

Tarybos nariui pritarė ir Algirdas Liaudanskis: „Manau, kad Savivaldybė UAB „Plungupė“ verslininkams turėtų parašyti tokį patį raštą, kad galėtų išsipirkti iš privatininkų akcijas ir tuomet tvarkytis taip, kaip norės.“

Meras atsakė, jog susirinkusi darbo grupė nuspręs, kokių veiksmų bus imamasi toliau.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 342 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,