Mano Gargždai



Šachmatų varžybose „Gargždams – 765“ prie lentų virė kovos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Lapkričio 18 dieną Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos salėje jau dvidešimt šeštą kartą vyko tradicinės šachmatų varžybos, šįkart „Gargždams – 765“. Į jas atvyko 113 šachmatininkų iš įvairių Lietuvos vietovių.

 

Po trumpos atidarymo ceremonijos, kur dalyvius sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, prasidėjo įnirtingi mūšiai. Turnyre buvo žaidžiami devyni ratai šveicariška sistema, skiriant po 10 minučių bei pridedant 5 papildomas sekundes prie ėjimo kiekvienam žaidėjui visai partijai.

Atkakli kova tarp varžybų dalyvių vyko viso turnyro metu. Jau po 5 ratų susiformavo maždaug 20 šachmatininkų lyderių grupė, kurie toliau praktiškai tik tarpusavyje dalijosi aukščiausias vietas. Varžybų finiše paaiškėjo, kad net trys šachmatininkai surinko po 7,5 taško iš 9 galimų. O dėl geresnio koeficiento nugalėjo aštuoniolikametis moksleivis iš Marijampolės Arnas Povilas Žukauskas. Antras liko nacionalinis meistras Sigitas Kalvaitis iš Plungės. Trečias – marijampolietis Darius Babrauskas. Pustaškiu atsiliko dar trys šachmatininkai – Konstantinas Dubinskas (Kretinga), Ignas Mačiuitis (Plungės jaunimas) ir Rimas Tamošaitis (Šiauliai). Dar penki šachmatininkai pelnė po 6,5, tarp jų vienuoliktu bendroje įskaitoje likęs ir geriausiai iš Klaipėdos rajono atstovų pasirodęs Andrejus Katalovas.

Tarp moterų pajėgiausia buvo Simona Limontaitė iš Telšių. Jos sąskaitoje – 6 taškai (12 vieta bendroje įskaitoje). Antra tarp moterų buvo Daiva Dieninė iš Klaipėdos rajono, trečia – Gražina Šetikienė iš Šiaulių.

Senjorų ir veteranų grupėje (60+ metų amžiaus grupėje) pajėgiausias buvo Jonas Kubilius iš Raseinių (6 taškai, 16-ta vieta bendroje įskaitoje). Antras šioje grupėje – Vytautas Vaitonis iš Klaipėdos (taip pat 6 taškai, 18 bendra vieta). Trečias – Leonid Beliajev (Klaipėda). Jo sąskaitoje – 5,5 taško, 23 vieta.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo Marijampolės „Sūduvos jaunimas“ komanda – 27,5 taško iš 36 galimų. Antri – Kretingos komanda – 23 taškai. Treti – Klaipėdos rajono šachmatininkai (Martynas Taučius, Arvydas Mickus, Daiva Dieninė ir Andrejus Katalovas). Jie taip pat surinko 23 taškus ir tik dėl geresnio koeficiento išstūmė į ketvirtąją vietą Klaipėdos antrąją komandą. Devinti buvo Gargždų pirmoji komanda (Zigmas Bitinas, Mantas Pilipuitis, Tomas Alsys ir Valdas Jonelys). Jų sąskaitoje – 20,5 taško. Vėžaičių seniūnijos komanda (Arūnas Gincas, Rimvydas Lukošius, Steponas Jurgaitis ir Sigitas Karbauskas) su 17 taškų – 18-toje vietoje. Iš viso varžybose dalyvavo 29 komandos.

Šiuo metu Vilniuje besimokantis Mantas Pilipuitis iš būrio rajono jaunųjų šachmatininkų pasirodė geriausiai, surinkęs 5,5 taško ir iškovojęs aukštą 22-tąją vietą. Dalis Gargždų sporto mokyklos jaunųjų šachmatininkų kėlė savo turimus reitingus. O Dominykui Lavrentjevui pirmąkart pavyko įvykdyti reitingo normatyvą.

Per apdovanojimo ceremoniją visi dalyviai gavo po šachmatų klubo „Mintis“ įsteigtą atminimo suvenyrą. Buvo įsteigta nemažai prizų.

Prie varžybų organizavimo ir vedimo prisidėjo BĮ Sporto centras, Gargždų seniūnija, Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, Gargždų sporto mokykla, šachmatų klubo „Mintis“ nariai Darius Alekna, Vytautas Riauka, Arvydas Mickus, Daiva Dieninė, Robertas Mockus, Gargždų sporto mokyklos šachmatų grupės ugdytinių tėveliai, ypatingai Alvyda Antužienė. Informaciniai rėmėjai – laikraštis „Banga“ ir internetinis portalas „Mano Gargždai“.

  

Varžybų akimirkos – Sandros Vaičienės ir Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 359 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,