Mano Gargždai



Jaunieji Gargždų šachmatininkai dalyvavo varžybose „Meškiukas Rudnosiukas 2018“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Gruodžio 1 dieną Šiaulių sporto arenoje vyko tarptautinis vaikų iki 12 metų šachmatų turnyras „Meškiukas Rudnosiukas“. Į jį susirinko apie 220 jaunųjų šachmatininkų iš įvairių Lietuvos kampelių, taip pat iš kaimyninės Latvijos. Buvo varžomasi skirtinguose septyniuose turnyruose.

 

Tarp 38 pačių didžiausių (2006–2007 metų gimimo) berniukų (B12 grupėje) kovojo 5 Gargždų sporto mokyklos auklėtiniai – Nedas Kymantas, Dominykas Lavrentjevas, Dovydas Spevak, Jordanas Norvilas ir Povilas Mendelis. Geriausiai iš jų sekėsi Dovydui Spevak, surinkusiam 4 taškus iš 6 galimų ir iškovojusiam aukštą šeštąją vietą. Dovydas buvo vienas iš tų nedaugelio, kuriems Rudnosiuko varžybas pavyko įveikti be pralaimėjimų (jis 4 partijas baigė lygiomis ir pasiekė 2 pergales).

Penkioliktą vietą šioje grupėje iškovojo Nedas Kymantas (3,5 taško). Dominykas Lavrentjevas – 22-oje vietoje (3 taškai). Dar šioje grupėje kovoję Jordanas Norvilas ir Povilas Mendelis buvo apatinėje turnyrinės lentelės dalyje (Jordanas – 34-toje, Povilas – 38-toje vietose).

Tarp 61 dešimtmečio berniuko (B10 grupėje) Gargždų sporto mokyklai atstovavo 4 patyrę ugdytiniai, galintys kovoti dėl gana aukštų vietų. Tai Domas Andrijauskas, Danielius Antužis, Paulius Rusteika ir Arvydas Žiūra. Taip ir buvo. Visą turnyrą jie šmėžavo lyderių grupėje. Aukščiausią vietą iškovojo Danielius Antužis, surinkęs 5 taškus iš 6 galimų ir likęs ketvirtas. Domas Andrijauskas su 4 taškais – dešimtoje vietoje, Paulius Rusteika su 4 taškais – šešioliktoje vietoje, o Arvydas Žiūra su 3,5 taško – 22-oje vietoje.

M10 grupėje tarp 19 mergaičių kovojusiai mokyklos ugdytinei Vytautei Paliulytei patirties stoka neleido išsiveržti bent jau į turnyrinės lentelės vidurį. Tačiau ji kovojo, surinko 1 tašką ir liko 19-toje vietoje. Ne ką lengviau buvo ir Vytautės sesei Jogailei, kovojusiai M12 grupėje. Jogailė tarp septynių šachmatininkių surinko 1,5 taško ir buvo šešta.

Tarp 52 aštuonmečių berniukų (B08 grupė) buvo vienas gargždiškis – Matas Valaika. Matui tai buvo pačios pirmosios Rudnosiuko varžybos. Džiugu, kad su iššūkiais jis susitvarkė, bemaž visose partijose kovojo iki paskutinės akimirkos, nedavė varžovams lengvai pasiekti pergalių. Galutinai iškovota 26 vieta (3 taškai iš 6 galimų).

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 354 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,