Mano Gargždai



Gargždų šachmatininkai dalyvavo turnyre Šiauliuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Gruodžio 2 dieną Šiauliuose vyko Lietuvos BM18 greitųjų šachmatų komandinės pirmenybės. Į jas susirinko 15 vaikinų ir 8 merginų komandos.

 

Merginų grupėje nugalėjo Šiaulių šachmatininkės. Antros – kaunietės, trečios – vilnietės.

Vaikinų grupėje šįkart lygių neturėjo gerai sukomplektuota Vilniaus pirmoji komanda, iškovojusi visas 7 pergales ir užtikrintai nugalėsi. Antroje vietoje liko Šiaulių pirmoji komanda, trečioje – Kauno pirmoji komanda.

Neblogai varžybose kovėsi ir Gargždų sporto mokyklos vaikinai. Nors startas nežadėjo nieko gero (pralaimėta Marijampolei 0:5), tačiau toliau vaikinai įsižaidė. Sekė du labai atkaklūs mačai su Jurbarku ir Alytumi. Pirmame iškovota pergalė 3:2, o antrasis tokiu pat rezultatu – pralaimėtas. Po dar vieno skaudaus pralaimėjimo Vilniaus antrajai komandai, gargždiškiai atsidūrė autsaiderių grupėje. Atrodė, kad planuotą dešimtąją vietą užimti bus sunku. Tačiau sekė du puikūs laimėjimai varžybų finiše, ir – septintoji vieta.

Gargždų komandą sudarė: Mantas Kerpė (kapitonas), Rokas Liutvinas, Danielius Raudys, Žygimantas Staponas, Domantas Antužis.

Beje, M. Kerpei ir R. Liutvinui tai buvo jau paskutinės moksleiviško amžiaus Lietuvos pirmenybės. Ypatingai reikia pažymėti Roko Liutvino ilgaamžiškumą. Moksleivių pirmenybėse jis startavo dar 2008 metais (B08), ir taip per visas amžių grupes visų lygių pirmenybėse.

Verta paminėti, kad Vilniaus pirmosios komandos sudėtyje žaidęs ir nugalėtoju tapęs Mantas Pilipuitis – buvęs Gargždų sporto mokyklos auklėtinis, šiuo metu gyvenantis ir besimokantis Vilniuje. Jo šios dienos pasiekimas išties įspūdingas – 7 taškai iš 7 galimų (tai padaryti pavyko tik dviem šachmatininkams iš viso turnyro). Mantas savo tarptautinį reitingą pakėlė dar 36 balais ir jau artėja prie 2000 ribos.

Savo greitųjų šachmatų reitingus po 10 balų pasikėlė ir gargždiškiai Žygimantas Staponas bei Domantas Antužis.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 362 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,