Mano Gargždai



Šachmatininkai ir šaškininkai metus palydėjo tradiciniu „Žaibo“ turnyru (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Z. Bitino nuotr. Z. Bitino nuotr.

Gruodžio 30 dieną šachmatininkai ir šaškininkai Gargžduose, Sporto centro šachmatų-šaškių patalpose metus palydėjo tradiciniais „Žaibo“ turnyrais. 9 šaškininkai pareiškė norą kovoti tradiciniame naujametiniame „Žaibo“ turnyre. Tarp dalyvių buvo bemaž visi šiuo metu pajėgiausi rajono šaškininkai. Parungtyniauti užėjo ir šiuo metu rajone besisvečiuojantis pajėgus šaškininkas iš Šiaulių Rokas Banevičius.

 

Buvo žaidžiama po 2 partijas ratų sistema, abiem partijoms skiriant po 6 minutes kiekvienam žaidėjui. Susiklostė taip, kad varžybų ritmą nuo pat pirmo turo diktavo būtent rajono šaškininkams mažai pažįstamas svečias. Jis išsiveržė į priekį, kontroliavo turnyro eigą iki paskutinio turo ir nugalėjo. Jo sąskaitoje – 7 mačų pergalės ir vienos lygiosios, 13 taškų iš 16 galimų prie lentos. Antroje vietoje liko Modestas Klimas iš Voveriškių – 12 mačo taškų, 11,5 – prie lentos. Tiek pat, tik 11 taškų, prie lentos surinkęs Gediminas Radzevičius buvo trečias. Tarp veteranų pirmavo Povilas Žemgulis, aplenkdamas Alfonsą Gagilą ir Petrą Mitkevičių.

Po pietų į analogišką „Žaibo“ turnyrą jau rinkosi šachmatininkai. Atvyko ir rečiau į klubą užsukančių, tačiau šį žaidimą mėgstančių žmonių. Šventinę nuotaiką dar labiau praskaidrino į varžybas su dovanomis atvykęs geras mūsų draugas Žemaičių Naumiesčio klebonas Stanislovas Anužis.

Buvo žaidžiama šveicariška sistema 11 ratų, kiekvienam žaidėjui skiriant po 3 minutes bei 2 sekundes pridedant prie kiekvieno ėjimo. Prie 64-erių langelių palinko net 30 įvairaus amžiaus ir lygio šachmatininkų. Šįkart turnyre aiškaus lyderio nebuvo. Nors pirmus 6 turus pirmavo Valdas Jonelys, jis po to pralaimėjo tris partijas iš eilės, ir paskutiniuose turuose bemaž 10 šachmatininkų įnirtingai susikovė dėl pirmų vietų.

Nugalėjo Arvydas Mickus iš Kalotės. Jis pirmuose dvejuose turuose patyrė pralaimėjimus, ilgai kapstėsi iš turnyrinės lentelės apačios į viršų ir varžybų finiše net išsiveržė į pirmąją vietą. A. Mickaus sąskaitoje 8 taškai iš 11 galimų. Tiek pat surinko ir Valdas Jonelys, tačiau antras papildomas jo rodiklis buvo 1 tašku mažesnis už nugalėtoju tapusio A. Mickaus. Iškart penki šachmatininkai rikiavosi paskui varžybų nugalėtojus. Tai Tomas Alsys, Arūnas Gincas, Darius Alekna, Vasilijus Čiornas ir Daiva Dieninė. Jų sąskaitoje po 7,5 taško. Labai jau panašūs buvo ir visų papildomi rodikliai. Visgi, tokia tvarka jie ir išsirikiavo galutinėje įskaitoje. Vadinasi, trečioji vieta atiteko gargždiškiui Tomui Alsiui. Tarp moterų pajėgiausia pripažinta Daiva Dieninė, tarp veteranų – Arūnas Gincas, o tarp moksleivių – Žygimantas Staponas. Visi trys pastarieji yra iš Vėžaičių seniūnijos.

Buvo paskelbti bei apdovanoti 2018 metų šaškių pirmenybių prizininkai. Jais tapo Modestas Klimas (pirmoji vieta), Gediminas Radzevičius (antroji vieta) ir Aleksandras Daščiora (trečioji vieta). Kova dėl pirmos vietos buvo labai atkakli. Pirmus du dalyvius skyrė tik papildomi rodikliai, o trečiasis nuo jų atsiliko ne daug.

Visi varžybų prizininkai (tiek „Žaibo“ turnyrų, tiek pirmenybių) buvo apdovanoti Sporto centro taurėmis ir medaliais, taip pat šachmatų klubo „Mintis“ įsteigtais specialiais prizais.

Taip pat buvo paskelbti bei apdovanoti 2018 metų rajono moksleivių pirmenybių prizininkai. Nugalėtoju tapo Mantas Kerpė, antras – Domantas Antužis, trečias – Žygimantas Staponas. Jie tokia pat tvarka pripažinti ir Gargždų sporto mokyklos pirmenybių prizininkais.

Apie pusantro mėnesio tęsėsi šachmatų „Žaibo“ maratono pirmasis etapas. Buvo sužaisti aštuoni atskiri turnyrai. Po mėnesio pertraukos maratonas bus atnaujintas – bus sužaisti dar septyni turnyrai. Tada pagal 10 geriausių kiekvieno žaidėjo turnyrų rezultatų bus nustatyta 16 šachmatininkų, kurie olimpine sistema kovos dėl rajono „Žaibo“ pirmenybių nugalėtojo vardo. Po 8 turnyrų kol kas pirmauja Arvydas Mickus – 95 premijiniai taškai. Antras – Zigmas Bitinas (93 prem. Tšk). Trečias čia rikiuojasi Arūnas Gincas (70 prem. tšk.), ketvirtas – Vasilijus Čiornas (63 prem. tšk.), penktas – Valdas Jonelys (47 prem. tšk.), šeštas – Darius Alekna (45 prem. tšk.), septintas – Mantas Kerpė (37 prem. tšk.), aštuntas – Žygimantas Staponas (30 prem. tšk.). iš viso varžybose dalyvauja 31 šachmatininkas.

Metai pasibaigė, tačiau varžybų sezonas bus tęsiamas. Sausio pradžioje pagal Sporto centro programą startuoja rajono šachmatų pirmenybių pirmoji lyga. Sausio 3 dieną 19 val. numatomas burtų traukimas ir pirmas turas. Naujasis rajono pirmenybių nugalėtojas paaiškės vasario 13 dieną. Dėl jo susikaus 12 pajėgiausių rajono šachmatininkų. Numatomos ir rajono šachmatų bei šaškių veteranų pirmenybės. Apie jas bus atskirai informuota.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 511 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,