Mano Gargždai



Kelių priežiūra žiemą: didžiausias dėmesys – magistraliniams keliams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Žiemai vis labiau įsibėgėjant, primenama valstybinės reikšmės kelių priežiūros tvarka. Šalies magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai, priklausomai nuo automobilių eismo intensyvumo, yra skirstomi į skirtingus priežiūros lygius. Didžiausias dėmesys skiriamas magistraliniams keliams, kuriuose eismo intensyvumas didžiausias.

 

Užtikrinus optimalias vairavimo sąlygas magistraliniuose keliuose, barstomi ir valomi krašto keliai. Tik baigus darbus šiuose keliuose priežiūra atliekama rajoninės reikšmės keliuose. Patikrinti, kokiam kelių priežiūros lygiui priskiriamas jus dominantis kelio ruožas, galite eismoinfo.lt svetainėje.

Magistraliniai šalies keliai yra skirstomi į du priežiūros lygius. Keliai A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, VIA BALTICA (Ryga–Panevėžys–Kėdainiai–Sitkūnai–Kaunas–Marijampolė–Suvalkai), A19 Vilniaus pietinis aplinkkelis, A2 Vilnius–Panevėžys ir kelio A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė ruožas nuo Vilniaus iki Trakų yra prižiūrimi pagal magistralinių kelių pirmąjį priežiūros lygį. Čia kelių priežiūros tarnybos budi visą parą, sningant valo, o esant plikledžiui ar lijundrai barsto bet kuriuo paros metu. Kelias turi būti nuvalytas ir pabarstytas praėjus ne daugiau kaip 2 val. po to, kai nustoja snigti arba pustyti. Likę Lietuvos magistraliniai keliai prižiūrimi pagal antrą magistralinių kelių priežiūros lygį. Kelių priežiūros tarnybos šiuose keliuose budi, valo sniegą bei barsto slidumą mažinančias medžiagas nuo 4 iki 22 val. Šie keliai turi būti nuvalyti ir pabarstyti praėjus ne daugiau kaip 3 val. nustojus snigti.

Krašto keliai, priklausomai nuo jų intensyvumo, skirstomi į tris lygius. Intensyvesniuose keliuose kelių priežiūros tarnybos budi, valo sniegą bei barsto slidumą mažinančias medžiagas nuo 4 iki 22 val. Šie keliai turi būti nuvalyti ir pabarstyti praėjus ne daugiau kaip 3 val. nustojus snigti. Kai orų sąlygos normalios, ant kelių dangos gali būti tik atsitiktinės sniego provėžos. Mažesnio eismo intensyvumo krašto keliuose kelių priežiūros tarnybos budi, valo sniegą bei barsto slidumą mažinančias medžiagas nuo 6 iki 19 val. Šie keliai turi būti nuvalyti ir pabarstyti praėjus ne daugiau kaip 4 val. nustojus snigti.

Rajoniniai keliai, kuriuose eismo intensyvumas yra didesnis kaip 1 000 automobilių per parą, prižiūrimi pagal pirmąjį rajoninių kelių priežiūros lygį. Kelių priežiūros tarnybos šiuose keliuose budi, valo sniegą bei barsto slidumą mažinančias medžiagas nuo 6 iki 19 val. Šie keliai turi būti nuvalyti ir pabarstyti praėjus ne daugiau kaip 5 val. nustojus snigti. Rajoniniai keliai, kuriuose eismo intensyvumas yra nuo 500 iki 1 000 automobilių per parą (apie 2,20 tūkst. km), prižiūrimi pagal antrąjį rajoninių kelių priežiūros lygį. Juose dirbama nuo 9 iki 18 val. Šie keliai turi būti nuvalyti ir pabarstyti per 8 val. nustojus snigti. Itin mažo eismo intensyvumo rajoniniai keliai priskiriami trečiajam priežiūros lygiui. Juose dirbama nuo 9 iki 18 val. Šie keliai nebarstomi, o valomi tik baigus darbus aukštesnio priežiūros lygio ir svarbos keliuose. Leistinas puraus sniego storis, esant normalioms orų sąlygoms, neturi būti didesnis kaip 10 cm.

Sningant arba pustant sniego storis ant važiuojamosios dalies gali būti ne didesnis kaip 20 cm. Eismas, esant ypač sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms, gali nutrūkti ne ilgiau kaip 48 val.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 527 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,