Mano Gargždai



Parduotuvėse ir degalinėse galimų įsigyti vaistų sąrašas bus atnaujinamas kartą per ketvirtį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Lengvai sunegalavusiems ar tolokai nuo vaistinės gyvenantiems žmonėms nuo šiol įsigyti vaistų tapo kiek paprasčiau. Nuo vakar tam tikrais nereceptiniais vaistais galima prekiauti ne tik vaistinėse, bet ir kitose mažmeninės prekybos vietose, pavyzdžiui, prekybos centruose, parduotuvėse ar degalinėse.

 

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) primena, kad vaistai yra ypatinga prekė ir kad neteisingas, neracionalus jų vartojimas gali pakenkti sveikatai, tad alternatyviose prekybos vietose bus leidžiama prekiauti tik tam tikrais nereceptiniais vaistais, įrašytais į Tarnybos tvirtinamą sąrašą (tikslų vaistų sąrašą galima rasti paspaudus šią nuorodą: https://www.vvkt.lt/lit/Vaistiniu-preparatu-leidziamu-parduoti-vaistiniu-preparatu-mazmenines-prekybos-imonese-sarasas).

Į jį yra įtraukti vaistai, skirti suaugusiesiems arba vaikams nuo 12 metų, su viena veikliąja medžiaga, mažiausiomis galimomis pakuotėmis ir tik tam tikrų dažniausiai vartojamų grupių vaistai nuo uždegimo, priklausomybei nuo tabako gydyti, antiseptiniai vaistai, vaistai alergijos simptomams lengvinti bei vietiškai vartojami vaistai, skirti burnos ertmės ir ryklės ligoms gydyti, kurių sudėtyje nėra etanolio.

Keičiantis situacijai vaistų rinkoje, pavyzdžiui, jei tam tikri vaistai išimami iš rinkos arba įtraukiami nauji, šis VVKT sudaromas sąrašas irgi keisis. Todėl VVKT atkreipia dėmesį, kad šis vaistų sąrašas bus reguliariai peržiūrimas - kartą per ketvirtį. Naujas sąrašas Tarnybos tinklalapyje bus skelbiamas likus 30 dienų iki jo įsigaliojimo.

Mažmeninės prekybos įmonės, norinčios prekiauti vaistais, privalo užpildyti prašymą (deklaraciją) įrašyti jas į vaistinių preparatų mažmeninės prekybos įmonių sąrašą, taip pat pateikti Farmacinės veiklos licencijavimo taisyklėse nurodytus dokumentus ir susimokėti valstybės rinkliavą. Į minėtą sąrašą įmonė įrašoma kitą dieną po deklaracijos pateikimo. Rekomendacinę prašymo formą galima rasti šiuo adresu https://www.vvkt.lt/Paraiskos-licencijai-gauti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 123 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,