Mano Gargždai



Valstybės atkūrimą šventė Dauparų-Kvietinių seniūnijos gyventojai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Dauparų-Kvietinių seniūnijoje ir Gobergiškėje (Dauparų kultūros namuose), ir Kvietiniuose prasmingai bei linksmai paminėta Vasario 16-osios - Lietuvos valstybės atkūrimo dienos šventė.

Dauparų kultūros namuose vasario 14 d. visus pasitiko renginių organizatorė Danutė Galminienė bei Gargždų ,,Minijos“ progimnazijos Gobergiškės skyriaus mokiniai su pačių darytomis vėliavėlėmis. Susirinkusiuosius vaikai pasveikino eilėmis apie gimtąją šalį. Svarbius istorijos momentus priminė seniūnė Aušra Norvilienė, ragindama didžiuotis savo praeitimi ir iškovota laisve skleisti savo žodį, kultūrą, tradicijas. Šventinę nuotaiką dovanojo Lapių vokalinis ansamblis, vadovaujamas Arvydo Dragūno ir Dauparų kultūros namų kapela ,,Šešios bačkos“, vadovaujama Ramūno Čaro. Lietuvai svarbios datos paminėjimas jau tapo tradicija, apjungianti bendrai šventei mokinius, mokytojus, kultūros darbuotojus, bendruomenės narius.

Kvietinių kaime iniciatyvūs gyventojai Lineta ir Robertas Kėdžiai kvietė gyventojus į prasmingą akciją – Vasario 16-ąją pasitikti skambant lietuviškoms dainoms, piešiant lietuvybės, valstybės simbolius, rašant palinkėjimus Lietuvai ir visus darbelius sukabinant į girliandą. Į akciją aktyviai įsijungė Kvietinių mokyklos – darželio vaikai ir mokytojos, vaikų tėveliai. Po smagaus darbo Kvietiniai pasipuošė vėliavėlėmis ir darbelių, skirtų Lietuvos valstybės atkūrimo šventei, paroda. Ypač mažieji džiaugėsi savo darbeliais ir žadėjo nupiešti dar daugiau piešinių, kad kitais metais jais galėtų apjuosti visus Kvietinius ir kad niekas neužmirštų prisiminti ir švęsti svarbiausių Lietuvos istorijoje datų.

 

Dalyvių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 203 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,