Mano Gargždai



Gargždų lopšelis-darželis „Gintarėlis“ mini Žemaitijos metus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
R. Anulienės nuotr. R. Anulienės nuotr.

Jau antrus metus Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“ įgyvendinami etnokultūros projektai. Atsižvelgiant į tai, kad 2019 metai paskelbti Žemaitijos ir vietovardžių metais, sumanyta imtis etnoprojekto „Pažinkime Žemaitiją“. Jo tikslas – suteikti žinių apie Žemaitijos krašto vietovardžius, papročius, tradicijas.

 

Visą praėjusią savaitę įstaigoje buvo organizuojamos įvairios aktyvios veiklos: amatų diena – pynimo iš vytelių mokymasis su Klaipėdos rajono amatų centro tautodailininke Aurelija Pociuviene, Žemaitijos žemėlapių kūrimas, viktorina „Žemaitija – vaikų akimis“ su priešmokyklinio amžiaus ugdytiniais, kurioje dalyvavo svečiai iš Kretingos rajono Kurmaičių pradinės mokyklos.

Vasario 13 dieną Gargždų lopšelis-darželis „Gintarėlis“ sukvietė bendruomenę į vakaronę „Žemaitiu suejėms“. Jau nuo pirmų, autentiška žemaičių tarme ištartų vakaronės vedėjų žodžių, pasijutome tikrame Žemaitijos kaime. Ugdytiniai kartu su tėveliais sekė pasakas, deklamavo eilėraščius žemaičių tarme, dainavo lopšines ir žaidė žaidimus. Kai pasigirdo žemaitiškos dainos – abejingų neliko. Vakaronės pabaigoje visi turėjo galimybę pasivaišinti žemaitiškais patiekalais, atsigaivinti namine gira.

Esame dėkingi visiems dalyvavusiems ir padėjusiems organizuoti šią jaukią vakaronę. Tikimės, būdami kartu ir puoselėdami savo tautos, krašto kultūrą, užauginsime pilnavertį, kūrybišką, savo Tėvyne besididžiuojantį, mylintį žmogų.

 

Akimirkos iš projekto – Rositos Anulienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 401 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,