Mano Gargždai



P. Gražulis nusprendė kandidatuoti į Prezidento postą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Gražulis. Andriaus Ufarto/delfi.lt nuotr. P. Gražulis. Andriaus Ufarto/delfi.lt nuotr.

Pirmadienį, paskutinę dieną, kai asmenys, norintys kandidatuoti į Prezidento postą, turi pateikti dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), joje pasirodė ir Petras Gražulis.

 

P. Gražulis pateikė dokumentus kandidatuoti į Europos parlamentą, tačiau vėliau nukeliavo į kabinetą, kuriame laukiama norinčiųjų kandidatuoti į Prezidento postą – jis nusprendė kandidatuoti ir į prezidentus. P. Gražulis sakė, kad jam negaila pinigų, kuriuos reikės paskirti rinkimams. Kandidatui reikia sumokėti 4,6 tūkst. eurų užstatą, kurio jis neatgaus, jei nesurinks bent 7 proc. balsų rinkimams.

„Ne man negaila“, – sakė P. Gražulis.

Jis tikisi žmonių paramos rinkimuose: „Kodėl aš apsisprendžiau? Labai ilgai galvojau, daugelis žmonių (kaip ir kitiems galbūt) skambina, sako: „eik ir balsuok, nes kitaip neisime visai balsuoti“. Ir klausia: „iš ko tu atimsi balsus?“. Aš manau, kad ateis balsuoti tie, kurie nebūtų ėję balsuoti, ir balsuos už mane.“

P. Gražulis teigė, kad jo tikslas yra išlaisvinti Lietuvą ir žiniasklaidą.

„Pagrindinis dalykas – tai, kad noriu atstovauti mažumas, tuos žmones, kurie yra socialiai jautriausia grupė. Visą laiką kovojau prieš sistemą, prieš sovietinę sistemą, dėl to nukentėjau, kalėjau lageriuose. Šiandien vėl sukurta sistema, vėl užvaldyta Lietuva ir tas Lietuvos užvaldymas labai daug priklauso nuo prezidento institucijos. Seimas tvirtina teisėjus, prokurorą, STT, VSD vadovus. Visa šita sistema netarnauja teisingumui. Lygiai taip pat, kaip yra užvaldyta žiniasklaida, ką atskleidė VSD tyrimas. Aš noriu išlaisvinti jus, žiniasklaidą, kad būtumėte laisvi, ne taip kaip sovietmečiu, kai buvo valdoma žiniasklaida. Tik sovietmečiu mes žinojome, kas ją valdo, o šiandien tik spėjame, kas ją valdo – dideli pinigai, verslas, „MG Baltic“ ir kitos satelitinės organizacijos“, – bėrė jis.

 

Buvo pašalintas iš frakcijos

Praėjusių metų gegužę P. Gražulis buvo išmestas iš frakcijos „Tvarka ir teisingumas“.

„Nuolatinis koliojimas, nuolatinis nuomonės nepaisymas, ir svarbiausias dalykas – jei frakcija priima vieną ar kitą poziciją, reikia jos ir laikytis. Norint, kad partija važiuotų toliau, reikia labai vieningos nuomonės“, – motyvus, kodėl pašalino P. Gražulį, aiškino partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Birželį jo partijos kolegos nusprendė ir sustabdyti jo narystę partijoje. P. Gražulio narystė buvo sustabdyta metams. Įvardyta priežastis – „pasitaisymui“.

Iš frakcijos pašalintas P. Gražulis prisijungė prie Mišrios Seimo narių grupės, jai priklauso iki šiol. Skandalas kilo dėl nesantuokinio vaiko Praėjusių metų birželį palangiškė Birutė susisiekė su žiniasklaida ir prabilo apie vaiką, kurio susilaukė kartu su P. Gražuliu. Iš pradžių jis bandė neigti šią žinią, tačiau vėliau patvirtino.

„Taip išėjo, neatsakingas esu, viešai atgailauju“, – iš karto po žinos paviešinimo DELFI kalbėjo P. Gražulis, neneigiantis, kad moteriai siūlė darytis abortą.

„Neatsakingai pasielgiau. Žmogus pasakė, kad dešimt metų yra nevaisinga, nepastoja, vaiko nesusilaukia. Kaip atsitiko, taip atsitiko, – kalbėjo P. Gražulis. – Po pirmo karto tai atsitiko ir po trijų savaičių pasakė, kad laukiasi.“

Parlamentaro teigimu, jis su Birute bendravo „gal kokį gerą mėnesį arba du“. P. Gražulis, išgirdęs klausimą, ar per šį mėnesį jis su palangiške buvo suartėjęs daugiau nei vieną kartą, teigė: „Na taip, bet po pirmo karto ji pasakė, kad laukiasi. Po pirmo karto.“

Seimo narys teigia, kad neabejoja tėvyste: „Aš nekeliu to klausimo. Kadangi buvo tie santykiai, tai neabejoju.“

Vis dėlto DNR tyrimai bus atlikti.

„Sprendžiant teisinius klausimus būtina tai padaryti, tai padarysime“, – patvirtino P. Gražulis.

Į viešumą iškilusius santykius P. Gražulis vadina klaida.

„Padariau klaidą, mes visi esame tik žmonės. Kaip žinote, tik konservatoriai neklysta. Aš tikrai padariau klaidą ir dabar viešai atgailauju. Tegul būna man gailestingas Dievas, žurnalistai ir žmonės“, – kalbėjo Seimo narys.

P. Gražulis teigia, kad dukrai išlaikyti jau skyrė 5 tūkst. eurų.

„Prieš gimdymą 3 tūkst. eurų daviau, po gimdymo – 2 tūkst.“, – įvardijo parlamentaras.

Skandalingų santykių detalės į viešumą iškyla iki šiol. Pastarąjį kartą P. Gražulio vaiko motina buvo paviešinusi susirašinėjimus, tačiau vėliau P. Gražulis aiškino, kad tas žinutes rašė visai ne jis. Užregistruota dvylika norinčiųjų siekti Prezidento posto Iki pirmadienio pietų VRK buvo gavusi vienuolikos kandidatų dokumentus, P. Gražulis – dvyliktas. Įregistravus visi jie tapo pretendentais į kandidatus. Tik vėliau, kai pretendentai surinks po 20 tūkstančių parašų, jie bus registruojami kaip kandidatai.

Parašus VRK reikia pateikti iki kovo pabaigos, galutinis kandidatų sąrašas bus skelbiamas balandžio viduryje.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 197 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,