Mano Gargždai



Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje – Viliaus Gaigalaičio globos namų gyventojos paroda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Elenos Gurskienės darbai šiuo metu  eksponuojami Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. J. Paulikienės nuotr. Elenos Gurskienės darbai šiuo metu eksponuojami Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. J. Paulikienės nuotr.

2014-ieji – jubiliejiniai metai Viliaus Gaigalaičio globos namams: šiemet sukanka 80 metų nuo globos namų įkūrimo. Globos namuose gyvena daug kūrybingų ir aktyvių senolių, kurie savo kūrybiniais darbais džiugina darbuotojus ir svečius.

 

Viena iš tokių – Elena Gurskienė, kurios darbai, atlikti  „punch“ adata, nuolatos puošia globos namus, o šiuo metu  iš Gargždų kultūros centro atkeliavo į Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią.

Elena Gurskienė gimė 1938 metais Telšių rajone Jaušaičių kaime, kurį laiką gyveno  Klaipėdoje. Viliaus Gaigalaičio globos namuose kartu su vyru Volodia apsigyveno prieš 13 metų. Anksčiau mėgusi megzti ir nerti vąšeliu, gyvendama globos  namuose,  Elena darė įvairius rankdarbius iš odos. Vėliau susipažino su Rūta Enziniene, kuri jau siuvinėjo „punch“ adata. Taip  Elenos įkvėpėja ir mokytoja tapo Rūta. Prieš 3 metus mirė Elenos vyras. Ji nusiraminimą randa rankdarbiuose, nerdama  arba badydama adata. Pirmas darbelis – pagalvėlė su aguonomis, kuri ir dabar puošia jos kambarį.

Elenos „pūkuotukai“ – puikus laisvalaikio praleidimo būdas, atgaiva ir sielai, ir akiai.

 

Jovitos Paulikienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 330 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,