Mano Gargždai



Kovo 11-oji rajone minėta tradiciškai ir originaliai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargžduose į Monikos Marijos koncertą plūdo minios klausytojų. S. Ulvikienės nuotr. Gargžduose į Monikos Marijos koncertą plūdo minios klausytojų. S. Ulvikienės nuotr.

Kovo 11-ąją Klaipėdos rajonas minėjo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Puikios nuotaikos nesugadino ir netikėtai iškritęs sniegas – rajono gyventojai ir svečiai gausiai rinkosi į įvairius renginius. O jų – tikrai netrūko.

 

Nuo pat ryto Gargždų miesto centre būriavosi aktyvūs rajono gyventojai, sportininkai ir visi sveiko gyvenimo būdo šalininkai. Kaip ir kasmet, svarbią valstybei dieną, mieste organizuotas tradicinis bėgimas. Šiemet varžybos vyko jau penktąjį kartą.

Oras šiais metais bėgikų nelepino: snigo, pūtė stiprus vėjas, kai kuriose trasos dalyse buvo slidu. Nepaisant to, dalyviai išliko puikios nuotaikos, visi sėkmingai kirto finišo liniją. Susirinkusieji palaikyti bėgikų galėjo vaišintis karšta arbata, kurią išvirė Gargždų 302-osios lengvosios pėstininkų kuopos kariai savanoriai.

Be to, šventės metu dalyviai išbandė automobilio apsivertimo ir smūgio imitavimo įrenginius, kuriais siekiama įrodyti, kad vairuotojams ir keleiviams būtina segtis saugos diržus. Šį projektą organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Daugiau apie bėgimą skaitykite ČIA.

Iškart po bėgimo, minėjimas pratęstas Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, kur vyko šv. Mišios.

Po pietų Gargždų kultūros centre gargždiškiai ir svečiai rinkosi į koncertą, kur suskambo jaunosios atlikėjos Monikos Marijos atliekamos dainos. Jai akomponavo Marius Leskauskas. Renginio metu buvo apdovanoti ir 10 pilietiškiausių Klaipėdos rajono jaunuolių.

 

Kovo 11-osios proga Gargždų kultūros centre vyko Monikos Marijos koncertas. S. Ulvikienės nuotr.

 

Šventinės nuotaikos netrūko ir kitose rajono vietovėse.

Agluonėnų seniūnija kartu su bendruomene bei Priekulės kultūros centro Agluonėnų skyriumi piliečius pakvietė ant Aukuro kalno. Vidurdienį įvyko prasmingas renginys „Lietuva, kaip šeima“. Jo metu ant kalno suplevėsavo Lietuvos trispalvė.

 

Agluonėnų bendruomenė minėjimą surengė ant Aukuro kalno. Agluonėnų bendruomenės nuotr.

 

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena minėta ir Vėžaičiuose. Po šv. Mišių šv. Kazimiero bažnyčioje, Kultūros centre vyko koncertas „Jaunimas Lietuvai“. Jo metu pasirodė Vėžaičių pagrindinės mokyklos, Vėžaičių lopšelio-darželio auklėtiniai. Gerą nuotaiką dovanojo ir Vėžaičių kultūros centro kolektyvai. Po renginio visiems susirinkusiesiems dėkota už bendrystę, šilumą, dainas, šokius bei šypsenas.

 

Vėžaičiuose vyko koncertas „Jaunimas Lietuvai“. Vėžaičių kultūros centro nuotr.

 

Šventė ir Drevernos gyventojai. Iškilminga data paminėta šv. Mišiomis, kurių metu buvo aukojama auka už Tėvynę Lietuvą. Mišių pradžioje nuskambėjo „Tautiška giesmė“. Vėliau visi buvo pakviesti į koncertą, kurio programą paruošė dreverniškiai bei Dituvos pagrindinės mokyklos mokiniai. Koncertavo jaunimo choras „Angelų ritmu“. Po iškilmių susirinkusieji buvo vaišinami tradicine žuviene iš stintų, turėjo progos pasigrožėti Drevernos žvejų krašto ypatumais bei marių grožiu.

 

Dreverniškiai ne tik klausėsi koncerto, bet ir vaišinosi žuviene. Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus nuotr.

 

Kovo 11-osios proga koncertas „Spalvos mus vienija“ organizuotas Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus salėje. Jo metu koncertavo Kvietinių mokyklos-darželio ugdytiniai ir pedagogai, J. Kupšienė ir K. Rumbutis, solistė M. Paulikaitė (mokytoja R. Linkienė), pasirodė Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus vaikų teatro „Burbulas“ aktoriai (režisierė R.Paulikienė).

Dauparų bendruomenė dar kovo 10 d. jau antrus metus organizavo „Laisvės žygį“. Anot bendruomenės, ši iniciatyva – tai patriotizmo įrodymas, jo metu žmonės dar kartelį įvertina tai, ką turime bei pagerbia 1990 m. kovo 11 d. LR Aukščiausiosios Tarybos pasirašytą Lietuvos Nepriklausomybės atstatymo aktą. Žygio metu buvo įveikta 13 km, skambėjo patriotinės dainos, buvo vaišinamasi karšta arbata. Lygiai vidurnaktį žygeiviai iškėlė Lietuvos vėliavą bei sugiedojo himną. Žygį organizavo bei jauną savanorių komandą subūrė Gintaras Kuizinis.

Minėjimas vyko ir Veiviržėnų kultūros centro Judrėnų skyriuje, šventė ir Endriejavo bei Kretingalės gyventojai.

 

Akimirkos iš koncerto Gargžduose – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 342 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,