Mano Gargždai



Pirmokai tarp raidžių jau nepasiklys

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Kovo 20 dieną Klaipėdos rajono Kretingalės pagrindinės mokyklos 1a klasės mokiniai pakvietė tėvelius ir mokytojus į „Abėcėlės“ šventę. Juk abėcėlė – tai pradžių pradžia, vedanti į Mokslo ir žinių šalį.

 

Šventę pradėjo neklaužados pelytės, kurios graužė knygas. Kai apkramtytos raidės ėmė skųstis ir aimanuoti, pelytės sukluso ir pažadėjo daugiau knygelių nebegraužti bei nusprendė, kad geriau jau išmoks skaityti.

Pirmokėliai, pasidabinę raidėmis ir eidami muzikos ritmu, iškilmingai pristatė kiekvienas savąją raidelę. Drąsiai varžėsi tarpusavyje deklamuodami, šokdami, vaidindami ir dainuodami, nes komisija turėjo išrinkti pačią nuostabiausią ir reikalingiausią lietuvišką raidę. Po ilgų diskusijų komisija tarė savo nuosprendį: visos raidės mūsų abėcėlėje yra reikalingos, jos pačios gražiausios ir linksmiausios. Tam pritarė ir pirmokų mokytoja Zita Genutienė, įteikusi kiekvienam abėcėlės žinovui po spalvingą diplomą. Daugiausiai ovacijų ir nuostabos sulaukė į šventę netikėtai atkeliavusi Drambliukė, kurią pirmokėliai taip pat pasiryžo išmokyti abėcėlės. Už tai ji atsidėkojo saldžia dovana ir pažadėjo greit visus vėl aplankyti.

Taigi, Kretingalės pagrindinės mokyklos 1a klasės mokinukai ne tik pažįsta raides ir moka skaityti, bet jų išmokyti gali ir pelytes ir dramblį.

 

Mokyklos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 283 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,